Teknoloji

Mark Zuckerberg ile Avrupa Parlamentosu Başkanı’nın görüşmesi canlı yayınlanacak

mark zuckerberg
mark zuckerberg
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Avrupa Parlementosu Başkanı Antonio Tajani bir araya gelecek

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg ve Avrupa Parlamentosu’nun başkanı Antonio Tajani 22 Mayıs’ta bir araya gelecek. Türkiye saatiyle 19:15’te gerçekleşecek görüşme internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Zuckerberg ve Tajani’nin görüşmesi daha önce açıklanmış, ancak bu görüşmenin kapalı kapılar ardında gerçekleşecek olması tepki çekmişti. Gelen tepkileri Zuckerberg ile değerlendirdiklerini söyleyen Tajani, görüşmenin internet üzerinden canlı olarak yayınlanmasına karar verdiklerini belirtti. Görüşmede Tajani ve Zuckerberg’e Avrupa Parlamentosu’ndaki bazı siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekilleri de eşlik edecek.

Görüşmenin kamuya açık olarak gerçekleşeceği ilk olarak Tajani tarafından Twitter aracılığıyla duyurulacak. Ardından Facebook tarafından Politico sitesine gönderilen açıklamada da “Görüşmenin canlı yayınlanacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz ve görüşmeyi dört gözle bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Zuckerberg geçtiğimiz ay ABD Kongresi’nin karşısına çıkmış ve hem Senato hem de Temsilciler Meclisi üyelerinin sorularını yanıtlamıştı. Facebook CEO’sunu Kongre’ye getiren ise Cambridge Analytica veri skandalının patlak vermesi olmuştu. Birleşik Krallık da Facebook CEO’sunun ülkeye gelir gelmez özel komitenin sorularını yanıtlamasını istemişti. Ancak Facebook’tan yapılan açıklamada Zuckerberg’in gündeminde Birleşik Krallık ziyaretinin olmadığı belirtilmişti.

Mark Zuckerberg, Avrupa Parlamentosu ziyaretinde de ABD Kongresi’ndekine benzer sorularla karşılaşacak gibi görünüyor. Zuckerberg ile Tajani’nin görüşmesi, Avrupa Parlamentosu’nun internet sitesi üzerinden yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER