Teknoloji

Mark Zuckerberg, Apple’ın “Vision Pro” ürününe meydan okudu

mark zuckerberg apple vision pro

Sosyal medya devi Meta’nın CEO’su ve metaverse vizyoneri Mark Zuckerberg, Apple’ın yakında çıkacak olan karma gerçeklik başlığı “Vision Pro”ya sert çıktı. The Verge’e göre, Facebook’un kurucusu bir şirket toplantısında Apple’ın donanımı ile kendi şirketinin ürettiği ürünler arasındaki temel farkları vurguladı. Zuckerberg, Apple’ın ürününün 3.499 dolarlık fiyatını eleştirirken, kendi ürünü Meta Quest 2’nin fiyatını 299 dolar olarak belirledi. Bu durum, Apple’ın son ürününün yüksek fiyatı ile çarpıcı bir tezat oluşturuyor.

Zuckerberg, Apple’ın vizyonuna karşı kendi Metaverse hayallerini savunuyor

Zuckerberg, Vision Pro’nun amaçladığı hedef kitlesi ve amacı üzerinde de durarak, kendi platformunun insan etkileşimi ve aktivite temelli olduğunu ve bunun Apple’ın çabalarıyla ne kadar çeliştiğini vurguladı. Zuckerberg “Metaverse temelde sosyaldir. İnsanların yeni yollarla etkileşim kurmasını ve daha yakın hissetmesini sağlar. Bizim cihazımız da aktif olma ve eylemler yapma üzerine kurulu. Buna karşılık, onların gösterdiği her demo bir kişinin tek başına bir kanepeye oturmasıydı. Yani, bu geleceğin bilgisayar vizyonu olabilir ama benim istediğim vizyon bu değil.” dedi.

Ancak Zuckerberg’in bu tespitlerine rağmen, Meta’nın son büyük donanım çıkışı ve Vision Pro arasında şaşırtıcı bir şekilde çok ortak nokta bulunuyor.

Zuckerberg’in Quest’in içeriğinin büyük ölçüde hareket gerektirdiği ve sosyal bir ortamda olduğu yönündeki ifadesi doğru. Aynı zamanda, Vision Pro ve Quest 2 arasındaki fiyat farkı hakkında da geçerli bir noktaya değinmiştir. Ancak burada, yüksek uçta fiyata sahip olan, “Meta Quest Pro” adlı bir fil de bulunuyor.

Quest Pro, Vision Pro gibi, sosyal etkileşim ve oyunlara odaklanan bir şeyden ziyade, “yüksek uçlu, iş odaklı” bir başlık olarak pazarlandı. Başlangıç fiyatı da inanılmaz yüksekti. 1.499 dolar, Apple’ın Vision Pro’sundan önemli ölçüde daha ucuz olmasına rağmen, Meta’nın ana akım ürün tekliflerinden çok daha yüksektir.

İLGİLİ HABERLER