Teknoloji

Mark Zuckerberg: ABD hükümeti internet için bir tehdit olmamalı

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg dün kişisel Facebook sayfası üzerinden paylaştığı bir yazıda ABD’yi izleme faaliyetleri nedeniyle sert biçimde eleştirdi ve ABD hükümetinin faaliyetlerinin internet için bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi. Pek çok kişi ve şirketin interneti güvenli bir alan haline getirmek için çalıştığını belirten Zuckerberg, ABD hükümetinin tutumuna ilişkin raporları okudukça hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Zuckerberg Facebook mühendislerinin güvenliği artırmak için yorulmadan çalıştığını ve bu çalışma esnasında kullanıcılarını devletten değil suçlulardan koruyor olmayı hayal ettiklerini sözlerine ekledi.

mark-zuckerberg-facebook-191212

ABD hükümetinin izleme konusunu çok sayıda olayda ”eline yüzüne bulaştırdığını” söyleyen Facebook CEO’su, şeffaflık olmazsa insanların en kötü senaryoya inanacağının altını çizdi. Zuckerberg ABD Başkanı Barack Obama’ya bu meseleyi konuşmak için aradığını ve bu konuşma esnasında devletin insanların geleceğine verdiği zarardan duyduğu hayal kırıklığını Obama ile paylaştığını belirtti. Tam kapsamlı bir reform için uzun süre beklemek gerektiğini ifade eden Zuckerberg, internetin güvenli bir yer olup olmayacağını görmenin bireylere kaldığının altını çizdi.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) sahte Facebook sunucuları oluşturduğu ve bu sunucularla zararlı yazılım göndererek insanların bilgisayarlarından belge çektiğine dair iddianın Zuckerberg’in hayal kırıklığını körüklediği düşünülüyor. Yazısında Facebook’taki güvenlik önlemlerine de değinen Zuckerberg; iletişimi şifrelediklerini, trafik için güvenli protokoller kullandıklarını, insanları çift aşamalı giriş sistemlerini kullanmaya teşvik ettiklerini ve diğer servislerde buldukları sorunların çözümüne de katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İlgili >> Mark Zuckerberg (Facebook)

İLGİLİ HABERLER