Teknoloji

Mark Pincus Zynga CEO’luğunu bir kez daha bıraktı

mark pincus zynga

Kurucusu olduğu Zynga’ya bir yıldan kısa bir süre önce CEO olarak geri dönen Mark Pincus, görevinden ayrıldı. Pincus’tan boşalan koltuğa daha önceden Electronic Arts bünyesinde görev yapan ve ağustos ayından bu yana Zynga’nın yönetim kurulunda bulunan Frank Gibeau oturacak. Mark Pincus Zynga yönetim kurulu başkanlığına ise devam edecek.

Pincus, açıklamasında “Frank’i bundan yedi ay önce yönetim kurulunun aktif bir üyesi olması ve şirketin ekiplerine koçluk yapması amacıyla işe almıştım. Frank, ürün ekiplerimize mentörlük yaptı, yol haritası görüşmelerimize liderlik yaptı, oyun geliştirme sürecimize ilham verici konuşmalarla katkıda bulundu ve daha küçük ekiplere ayrılma çalışmalarımızı destekledi.” ifadelerini kullandı.

Mark Pincus, CEO’luk görevini Microsoft’tan ayrılarak şirketin başına geçen Don Mattrick’ten devralmıştı. Zynga, kurulduğu dönemde FarmVille ve CityVille gibi oyunlarının Facebook’ta popüler olması sayesinde hızla başarıya ulaşmış, ancak mobile ve diğer platformlarda aynı performansı sergileyememişti. Words with Friends gibi birkaç oyun dışında mobil oyun sahnesinde büyük bir başarıya imza atamayan Zynga, gerçekleştirdiği satın almalara rağmen bir etki yaratamamıştı. Şirketin 2012’de satın aldığı San Francisco’daki ofisini 228 milyon dolar karşılığında satması da kötü gidişin bir göstergesi olarak nitelenmişti.

Yayınlanan son finans raporu, şirketin oyuncu tabanındaki küçülmenin sürdüğünü gösteriyor. 2015’te Zynga’nın oyuncu tabanının yüzde 1 oranında küçüldüğü belirtilirken, 2016’da piyasaya sürülecek 10 oyunla bu gidişatın değişmesinin hedeflendiği dile getirildi.

İLGİLİ HABERLER