Teknoloji

Marissa Mayer yeni Yahoo logosunu savundu

Yahoo yeni logosunu bir aylık geri sayım sürecinin sonunda geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Yeni logoyu eleştirenlerin sayısı oldukça fazla olsa da, şirketin CEO’su Marissa Mayer logonun arkasında durmaya devam ediyor. TechCrunch Disrupt’ta konuşan Mayer, logonun yeni halini ve bunun gerçekleşme biçimini sevdiğini dile getirdi. Yahoo CEO’su logonun yeniden tasarımına yeni kurulan bir şirket gibi yaklaştıklarını ve dışarıya para vermek yerine şirket içinde bu işi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

marissa-mayer-yahoo-ceo-120913

Yeni tasarıma dair özellikleri paylaşmayan Mayer, logo değişimi sürecinde girişimci bir biçimde davranmaları gerektiğini ve bu işi şirket içinde gerçekleştirerek milyonlarca dolar harcamadıklarını belirtti. Mayer bunun fazlasıyla orijinal bir tutum olduğunu da sözlerine ekledi.

Yahoo’nun aylık aktif kullanıcı sayısının 800 milyona ulaştığını ifade eden CEO, şirketin mobil uygulamalarının da aylık 350 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğuna dikkat çekti. Bu trafik rakamlarının Yahoo’nun geçtiğimiz mayıs ayında 1.1 milyar dolar karşılığında satın aldığı Tumblr’ı kapsamadığını belirtmekte fayda var.

ABD’de son dönemde sıklıkla tartışılan devletin kullanıcı verilerine ulaşım isteği hakkında da konuşan Mayer, Yahoo’nun uzun süre boyunca geniş kapsamlı taleplerle geriye itildiğini belirtti. Gizli bilgilerin paylaşımının hainlik olduğunu belirten CEO, bunun sonucunun hapsedilmişlik olduğunu ifade etti. Mayer bundan böyle temel yaklaşımlarının gelen talepleri en ince noktasına kadar analiz etmek olacağını ve kullanıcıları korumak için en iyi çabanın sarfedileceğini sözlerine ekledi. Mayer nihai amacının şirketi yeniden büyütmek olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER