Eğlence

Mario ve Sonic Unreal Engine 4 ile etkileyici görünüme kavuşuyor

super-mario-unreal-engine-4-160715

Unreal Engine 4 oyun motoru, oyun severlere gelecek nesil video oyunların ne denli gerçekçi ve etkileyici olabileceğini ortaya koyuyor. Bu teknolojinin klasikleşmiş oyunları nasıl değiştireceği ise YouTube’da paylaşılan videolar sayesinde çok açık biçimde görülebiliyor.

Unreal, geçtiğimiz mart ayında popüler oyun motorunu ücretsiz hâle getirmiş ve amatör oyun geliştiricilerinin profesyonel araçlardan faydalanmasının önünü açmıştı. YouTube’da “Unreal Engine 4” terimiyle arama yapıldığında, geliştiricilerin oyun motoruyla elde ettiği etkileyici görüntülere ulaşılabiliyor.

CryZenX rumuzlu YouTube kullanıcısı, Unreal Engine 4’ün Kite demosunda bulunan uçsuz bucaksız alana, oyun dünyasının en popüler kahramanlarından kirpi Sonic’i yerleştirdi. Ortaya çıkan sonuç pek oyuna benzemese de, gelecek nesil oyunlarda görüntü kalitesinin ne denli yükseleceğini ve detayların ne kadar canlı olacağını ortaya koyuyor. CryZenX aynı arka plana Mario için de kullansa da, kahraman tesisatçı uçsuz bucaksız çayırda biraz eğreti gözüküyor.

Aryoksini rumuzlu kullanıcı ise Super Mario’yu Mantar Krallığı’ndaki maceralarına daha uygun bir atmosfere yerleştiriyor. Unreal’in sunduğu “konserve çevre”ler Nintendo’nun maskotu için biraz fazla “parlak” olsalar da, hazırlanan videolar konsol oyunlarının birkaç yılda geleceği yerin görülmesi bakımından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER