EğlenceTeknoloji

Mario Kart Tour için çok oyunculu dönem başlıyor

mario kart tour iphone en çok indirilen oyunlar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mario Kart Tour, geçtiğimiz eylül ayında yayınlanmıştı. Mobil oyunun geliştiricisi ve yayıncısı Nintendo, oyunun çok oyunculu (multiplayer) deneyiminin önümüzdeki hafta itibarıyla oyunculara açılacağını açıkladı.

9 Mart Pazartesi günü Türkiye saatiyle 07:00’dan itibaren Mario Kart Tour’da maksimum yedi oyuncuyla birlikte yarışmak mümkün olacak. Oyuncular internet üzerinden dünyanın dört bir yanındaki diğer oyuncularla birlikte yarışabilmenin yanı sıra, yerel ortamda kendi arkadaşlarıyla da mücadele edebilecek.

Mario Kart’ın sadeleştirilmiş versiyonu olarak tanımlanabilecek Mario Kart Tour’da kontroller ekrana dokunarak sağlanıyor. Oyuncuların hızlanmak için herhangi bir tuşa basması gerekmiyor. Dönüşler için sola veya sağa doğru kaydırma hareketleri yapmak ve oyun içi unsurları kullanabilmek için de ekrana dokunmak yeterli oluyor.

Mario Kart Tour’u indirmek ve oynamak ücretsiz. Ancak oyuncular diledikleri takdirde ekstra karakter ve araç kazanabilmek adına ellerini ceplerine atabiliyor. Buna ek olarak, Gold Pass adını taşıyan ve aylık bedeli 32,99 TL olan abonelik seçeneği de bazı oyun içi unsurlarının ve 200cc yarış modunun kilidini açıyor.

Mario Kart Tour 2019’da iPhone sahiplerinin en çok indirdiği oyun olmuştu

Nintendo çok oyunculu deneyimi önce Gold Pass aboneleriyle test etmişti. Şirket, ocak ayının sonunda tüm oyunculara açık ikinci bir test de gerçekleştirmişti.

Mario Kart Tour’un gösterdiği performansın Nintendo adına oldukça sevindirici olduğu rahatlıkla söylenebilir. 2019’da iPhone sahiplerince en çok indirilen oyun olan Mario Kart Tour, Call of Duty: Mobile ve Fortnite gibi popüler seçenekleri geride bırakmıştı. Oyunun iOS’in yanı sıra Android’de de mevcut olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER