Teknoloji

Mario Balotelli ırkçı olduğu iddia edilen Instagram paylaşımı için özür diledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mario-balotelli-liverpool-021214

Liverpool’un İtalyan forveti Mario Balotelli, futbol dünyasının en sansasyonel karakterleri arasında yer alıyor. Hem yeşil sahanın içinde hem de saha dışında yaptığı hareketlerle gündem yaratan Balotelli, özellikle İtalya’da oynadığı dönemde sık sık ırkçı tezahürat ve hakaretlere maruz kalmıştı. Bugüne kadar hep ırkçı hakaretlere maruz kalan İtalyan forvet, bu sefer ırkçılıkla suçlanan taraf oldu.

mario-balotelli-instagram

“Super Mario” lakabıyla anılan futbolcu, Instagram hesabı aracılığıyla bir Twitter kullanıcısı tarafından hazırlanan ve üzerinde çeşitli milletlere ilişkin genellemeler bulunan ve ırkçılığa karşı mesaj veren bir Super Mario resmini paylaşmıştı. Söz konusu resimde insanlara ırkçı olmamaları ve Mario’yu örnek almaları gerektiği söyleniyor ve Mario’nun Japonlar tarafından yaratılan, İngilizce konuşan ve Meksikalı gibi gözüken İtalyan bir tesisatçı olduğu yazıyor. Ancak resme sonradan eklendiği rahatlıkla anlaşılan son iki satırda Mario’nun siyahiler gibi zıpladığı ve bir Musevi gibi paraları topladığı belirtiliyor.

Kısa sürede oldukça fazla tepki çeken paylaşım yüzünden Balotelli ırkçı ve Musevi karşıtı olmakla suçlanırken, İngiltere Futbol Federasyonu konuya ilişkin inceleme başlattığını açıkladı. Mario Balotelli’nin kulübü Liverpool da konunun incelemeye alındığını duyurdu. Gelen tepkilerin ardından söz konusu paylaşımı Instagram hesabından kaldıran Balotelli, önce gelen tepkilere annesinin de Musevi olduğunu söyleyerek cevap verdi. Daha sonra kişisel Twitter hesabı üzerinden bir özür açıklaması yayınlayan ünlü futbolcu, paylaşımının mizahla ırkçılık karşıtı mesaj vermeyi amaçladığını ancak genelleyici ifadeler barındırdığını belirtti ve paylaşımdan dolayı üzüntü duyanlardan özür dilediğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER