Teknoloji

Marco Arment bu sefer de dikkat dağıtan uygulamalara el attı

quitter

marco armentInstapaper uygulamasının geliştiricisi olan Marco Arment bu seferde dikkat dağıtan uygulamalara el attı. Geçen yılda reklam engelleyici Peace uygulamasıyla gündemde yer tutmuş olan geliştirici bu sefer de Quitter olarak adlandırılan, zamanınızı fazla aldığını düşündüğünüz uygulamaları belirli bir eylemsizlik periyodunun ardından otomatik olarak gizleyen ya da kapatan bir uygulama geliştirdi.

Kullanıcılar seçtikleri uygulamanın gözden kaybolmadan önce ne kadar süre boyunca beklemesi gerektiğini belirleyebiliyorlar. Böylelikle Twitter veya anında mesajlaşma uygulamaları bir dakika sonra, e-posta gelen kutuları da yaklaşık yarım saatlik erişimsizlik ardından kapatılabiliyor.

Arment’in ilk Mac uygulaması olan Quitter, App Store’da bulunmuyor, ancak web sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Geliştirici kullanıcıların otomatik olarak kapanmasını istedikleri uygulamalar için “Dock’ta Kalsın” komutunu devre dışı bırakmalarını istiyor. Böylelikle kapatılan uygulamanın ikonu Dock’ta görünmeyecek ve hiçbir şekilde dikkat dağıtıcı olmayacak.

İLGİLİ HABERLER