Eğlence

Maradona PES 2017 nedeniyle Konami’ye dava açabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

maradona-pes-2017-030417Diego Armando Maradona, futbol dünyasının en büyük yıldızları arasında yer alıyor. Maradona’yı PES 2017’de görmek, pek çok futbolseveri heyecanlandırmıştı. Ancak bu heyecan PES 2017’nin yapımcısı Konami’nin başını ağrıtacak gibi görünüyor. Maradona PES 2017’de görüntüsünün izinsiz kullanılması gerekçesiyle Konami’ye karşı hukuki haklarını arayacağını belirtti.

Konami’den şu an için konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Ancak Maradona mahkemeye gitmeye karar verirse işler karışabilir. Maradona’nın avukatı Matias Morla, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Konami’nin Maradona’nın görüntüsünü izinsiz kullanılmasının hesabının sorulacağını belirtti. Morla’nın açıklamasındaki sert ton, Konami’nin işinin çok kolay olmayacağını gösteriyor.

Maradona PES 2017’de imajının kullanımından rahatsızlığını Facebook hesabından paylaştı

Maradona Facebook hesabı üzerinden bir açıklama yaparak PES 2017’de imajının kullanımına dair rahatsızlığını kamuoyuyla paylaştı. Durumdan yeni haberdar olduğunu belirten efsane futbolcu, avukatının gerekli adımları atacağını dile getirdi.

Profesyonel sporcuların video oyunlarında gösterilmesi konusu, uzun süredir tartışılıyor. İşler genellikle bir anlaşmanın imzalanmasından ibaret kalmıyor. Yüzler, isimler, forma numaraları gibi konulara da yapımcıların dikkat etmesi gerekiyor. Bazen bir yanlış hareket bile yapımcılara pahalıya patlayabiliyor. Kimi zaman dövmeleri bile izinsiz kullanmak sıkıntı yaratabiliyor.

İLGİLİ HABERLER