Teknoloji

iPhone için Manual profesyonel fotoğrafçılara özel

manual-iphone-240914

iPhone’un kamera uygulaması karanlığa yakın koşulların da aralarında bulunduğu birçok ışıkta mükemmel fotoğraflar çekebiliyor. Ancak iOS 8’e kadar Apple üçüncü taraf uygulamaların kameranın saf gücünden yararlanmalarına izin vermiyordu. iOS 8’in çıkışının ardından bu avantajdan yararlanan uygulamalar görmeye başladık. Manual da onlardan bir tanesi.

App Store’da 4,29 TL’lik fiyat etiketiyle suulan Manual’ın geliştiricisi William Wilkinson bunun yıllar boyunca kullanmak istediği uygulama olduğunu, bu zamana kadar çekmek istediği fotoğraflar için sahte kamera uygulamaları kullanmaktan nefret ettiğini kaydetti. Manual odak, tıpkı DSLR’da olduğu gibi güneşli, bulutlu, kapalı ortam veya farklı renk sıcaklıkları için beyaz dengesi, ISO, deklanşör hız ve pozlama gibi ayarları yapmaya izin veriyor. Ayrıca uygulamanın altında küçük bir histogram da bulunuyor.

Aslında Manual başlangıç seviyesindeki fotoğrafçılara uygun bir uygulama değil. Uygulamanın kontrolleri küçük ve kullanması da o kadar kolay değil. Ancak bu kontroller siz çekim yaparken ekranı kaplamıyor, böylelikle kompozisyonla aranıza girmiyor. Eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız, iyi bir çekim yapmanız hayli zor olabilir. Yine de, 4,29 TL’lik fiyat etiketi profesyonel fotoğrafçılar için denemeye değer görünüyor. Aşağıdaki App Store etiketini takip ederek Manual’ı indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER