Teknoloji

Maliye’den Google’a 30 milyon liralık vergi

Hükümet ile Google arasındaki sinir harbi olanca hızıyla devam ediyor. Aslına bakarsanız hükümetten Google’a salvolar art arda geliyor. Geçtiğimiz hafta YouTube IP’lerine engel koyarken aradan Google’ın servislerini de çıkaran devlet şimdi de Google’a yüklü miktarda bir vergi kesmiş.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Binali Yıldırım YouTube engelinin yargıyla ilgili bir konu olduğunu, YouTube yetkilileriyle birkaç kez görüştüklerini ve kendilerine bir üst mahkemeye itirazda bulunmalarını tavsiye ettiklerini söylemiş. Bununla birlikte Yıldırım, YouTube’un Türkiye’de büro açması gerektiğini ve vergilendirilmesi gerektiğini söylüyor. Halihazırda Maliye Bakanlığı’nın Google’a 30 milyon liralık bir vergi tahakkuk

Meselenin esas özü burası… YouTube’u vergilendirmek… Bunun için bir sinir savaşı sürüp gidiyor. Google’ı bezdirmeye çalışan Türk hükümetiyle Google arasında geçtiğimiz aylarda gördüğümüz Google-Çin sürtüşmesi benzeri birşey çıkabilir mi? Böyle devam edilecek olursa, belki olabilir. O zaman Google.com.tr’ye girdiğimizde acaba hangi ülkenin arama motoruyla karşılaşırız?

İlgili – SocialNewsTurkey

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER