EğlenceManşetler

Mahsun Kırmızıgül’ün 16 yıl aradan sonra çıkan yeni albümü Hoş Geldin Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses ile Apple Music’te

mahsun kırmızıgül apple music dolby atmos

Mahsun Kırmızıgül’ün 16 yıl aradan sonra çıkardığı son albümü “Hoş Geldin” Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses deneyimiyle sadece Apple Music’te hayranlarıyla buluşuyor.

Apple Türkiye’den gelen açıklamaya göre, 16 yıl aradan sonra yeni albümü “Hoş Geldin” ile müziğe  dönen Mahsun Kırmızıgül albümünün kayıtlarını Apple Music’in sunduğu Dolby Atmos destekli uzamsal ses teknolojisiyle yayınlandı.

Farklı müzik türlerini ve Anadolu ezgilerini senfoniyle harmanlayan ünlü yıldız, 2022 yılında müzikte yeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Çalışmaları 3 yıl süren albümde, 6 farklı stüdyoda 5 aranjör çalıştı. “Ben hep sürdürülebilir başarıların takipçisi, yeniliklerin  hep habercisi oldum. Ve Yine bu projede Türkiye’nin ilk Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses albümünü, Apple Music’te paylaştık.” şeklinde konuşan Mahsun Kırmızıgül, “Uzamsal sesin ne olduğunu bilmeyenler olabilir. Ben daha önce uzamsal ses deneyimimi filmlerimde uygulamıştım. Ama müzik albümünde uygulanan uzamsal ses çok farklı. Yakın bir gelecekte, insanlık uzamsal sese sahip olan albümler dinleyecek. Stereo yakın bir gelecekte çok eski bir dinleme sistemi olarak kalacak.” dedi.”Dinleyici uzamsal sesi dinlerken, müziklerin çok daha geniş, çok daha kaliteli geldiğini anında hissedecek. Çalgıların, ritimlerin 360 derece döndüğü bir dünyanın içinde olduğunu anlayacaklar.”

Apple, Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses teknolojisini Apple Music’e getirerek devrim niteliğinde etkileyici bir ses deneyimi sunduğuna dikkat çekiyor. Uzamsal Ses teknolojisi, sanatçılara hayranları için gerçek anlamda çok boyutlu sesler ve netlik içeren etkileyici işitsel deneyimler sunma fırsatı veriyor. Apple Music aboneleri ayrıca 90 milyondan fazla şarkıyı, Kayıpsız (Lossless) Ses formatında dinleyebiliyor ve tüm bu özellikleri ekstra ücret ödemeden kullanabiliyor.

Bu format, şarkıların stüdyoda hazırlandıkları biçimde dinlenebilmesini sağlıyor. Dolby Atmos ile Uzamsal Ses her yönden çevrenizi saran, çığır açıcı bir ses deneyimi sunuyor. Apple Music, Dolby Atmos formatındaki parçaları H1 ve W1 çipe sahip tüm AirPods ve Beats kulaklıkların yanı sıra iPhone, iPad ve Mac’in en yeni sürümlerindeki yerleşik hoparlörlerde otomatik olarak çalıyor.

Dolby Atmos biçiminde sunulan müzikleri Apple Music’in editoryal listelerinde ya da burada bulabilirsiniz.

Apple Music üyesi olmanın yolları

AirPods veya belirli Beats ürünlerini satın alan yeni kullanıcılar için altı ay ücretsiz üyelik fırsatından hemen yararlanmak için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Öte yandan, hâlâ Apple Music üyesi değilseniz, Shazam’ladığınız herhangi bir parçayla beraber 5 aya kadar ücretsiz Apple Music üyeliğini hemen başlatabilirsiniz. Ücretsiz deneme sürümünü almak için tek yapmanız gereken Shazam uygulamasını iPhone veya iPad’inize indirmek oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER