Teknoloji

Magic Leap yeni AR başlığını sağlık şirketlerine dağıtıyor

meta magic leap 2

Magic Leap, kurumsal odaklı ikinci nesil artırılmış gerçeklik başlığını bu yılın sonunda satışa sunmayı planlıyor. Şirket, yeni başlığını piyasaya sürmeden önce sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren bazı şirketlere dağıtmaya başladı.

Bu şirketlerden biri olan SentiAR, doktorların hastaları ameliyat ederken kalplerinin üç boyutlu modelini görmelerini sağlayan bir yazılım geliştiriyor. Bir diğer şirket Brain Lab ise Karma Gerçeklik Görüntüleyicisi isimli yazılımını Magic Leap’in yeni başlığında sunmak istiyor.

Magic Leap’in yeni başlığıyla öncelikli olarak dijital sağlık girişimlerine yönelmesine şaşırmamak gerekiyor. Şirketin CEO’su Peggy Johnson bunun işaretini geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamada vermişti. “Artırılmış gerçeklik sağlık sektörünü kısa vadede diğer sektörlerden çok daha kapsamlı şekilde dönüştürebilir” ifadesini kullanan Johnson, ilk hedeflerinin kurumsal müşteriler olduğunu da belirtmişti.

Magic Leap, kuruluşundan bu yana Silikon Vadisi’nin en çok konuşulan girişimleri arasında yer alıyor. Ancak şirket şimdiye kadar oluşan bu beklentinin hakkını verme konusunda pek başarılı olamamıştı. Magic Leap’in 2300 dolarlık ilk başlığının 2019’da sadece 6 bin adet satılabildiği ortaya çıkmıştı. Ardından çok sayıda çalışanıyla yollarını ayıran şirket, 350 milyon dolarlık yeni yatırımla hayata dönmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER