Teknoloji

Magic Leap Star Wars ile artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor

magic leap star warsArtırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışmalar yapan Magic Leap, Lucasfilm ve ILMxLAB ile işbirliğine giderek kapsayıcı Star Wars deneyimleri yaşatmayı amaçlıyor. İşbirliğini geçtiğimiz hafta Wired Business Conference’ta duyuran iki şirket, teknolojinin demosunu da gözler önüne çıkardı. Magic Leap Star Wars temalı artırılmış gerçeklik deneyiminde bir ofiste otururken C-3PO ve R2-D2 gibi droidlerle bir arada olmayı mümkün kılıyor.

ILMxLAB’den John Gaeta, söz konusu görüntülerin standart bir kameranın üstüne eklenen Magic Leap donanımıyla kaydedildiğini belirtti. Paylaşılan görüntüler, Magic Leap’in ortaya somut bir ürün koymadan 1.39 milyar dolar değerinde maddi destek bulabilmesini açıklıyor.

Microsoft HoloLens ile sunulan basit grafiklerin aksine, Magic Leap Star Wars karakterlerini oldukça gerçekçi biçimde ortama yerleştirmeyi başarıyor. Hem C-3PO hem de R2-D2 gerçek boyutlarında ve oldukça detaylı biçimde gözüküyor.

Magic Leap Star Wars karakterlerini kişisel asistana dönüştürebilir

Magic Leap ve Lucasfilm, işbirliğinin bundan sonraki dönemde ne gibi deneyimlerin kapısını açabileceğinden bahsetmese de, C-3PO’yu kişisel asistana çevirmek muhtemel seçeneklerden biri olarak gösteriliyor. Bunun sadece Star Wars hayranlarının değil, teknolojiye ilgi duyan geniş bir kitlenin dikkatini çekebileceği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER