Teknoloji

Magic Leap artırılmış gerçeklik başlığına dair yeni detayları açıkladı

magic leapArtırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik konseptleri konuşulmaya başladığında, duyulan en yüksek seslerden birisi Magic Leap’ten gelmişti. Şirket, artırılmış gerçeklik başlığını Microsoft’un Holo Lens’inden de önce hazır hâle getirmeyi amaçlasa da, bu beklenti gerçeğe dönüşmedi. Sadece geliştirici kitini geliştiricilere ulaştırabilen şirket, 2018’de bu süreci tamamlamayı amaçlıyor. Başlığına dair yeni detayları kamuoyuyla paylaşan şirket, bu detayları açıklarken ünlü basketbol yıldızı Shaquille O’Neal ile birlikte hareket etti.

Shaq’ın normal bir artırılmış gerçeklik başlığı kullanmadığını görmek fazla zaman almıyor. Şirketin CEO’su Rony Abovitz, ünlü basketbolcu için daha büyük ölçülerde bir başlık hazırladıklarını belirtti. Bu yaklaşımın sadece Shaq’a özgü olmadığı ve şirketin tüm kullanıcılar için farklı boyut seçenekleri hazırlamaları muhtemel görünüyor.

Magic Leap’in başlığı “artırılmış gerçeklik” veya zaman zaman “karma gerçeklik” teknolojisiyle anılsa da, Abovitz bu sıfatlara karşı çıkıyor. Söz konusu kavramların önyargılı fikirleri de beraberinde getirdiğini belirten Abovitz, sundukları konsepti “uzaysal bilişim” olarak tanımladı. Uzaysal bilişim konseptinde hem artırılmış hem sanal hem de karma gerçeklik teknolojilerinin izleri bulunuyor.

Magic Leap ilk başlığını 2018 bitmeden piyasaya sürmeyi hedefliyor

Magic Leap, ilk başlığını 2018 bitmeden piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket henüz bu konuda kesin bir tarih açıklamazken, ilk başlığın üst segment bir bilgisayar kadar pahalı bir fiyat karşılığında satışa sunulacağı da hatırlatıldı.

İLGİLİ HABERLER