Teknoloji

Macworld Expo etkinliği 2015’te yapılmayacak

 

macworld-expo-151014

Basılı dergiyi kapatma ve çevrim içi işlerle ilgili birçok çalışanını işten çıkarma kararı alan IDG, şimdi de geçmişte aralarında birinci nesil iPhone’un da bulunduğu büyük ürünlerin çıkışına ev sahipliği yapan geleneksel Macworld Expo etkinliğine ara verme kararı aldı.

Apple’ın 2009 yılında Macworld Expo’ya katılmama kararı alması ve kendi etkinliklerini düzenleme yoluna gitmesinden sonra Macworld Expo’nun heyecanı iyice azalmıştı. Ancak bu etkinlik Apple ekosistemine iş yapan şirketlerin ve Apple topluluğunun bir araya geldiği bir etkinlik olarak yaşamaya devam etmişti.

Etkinliğin organizatörlerine göre etkinlik tamamen ortadan kalkmadı, sadece bir ara verildi. IDG World Expo’nun yöneticisi Paul Kent, Macworld/iWorld’e ara verileceğini ve 2015’te düzenlenmeyeceğini açıkladı. Kurumsal alandaki etkinlik olan MacIT ise gelecek yıl düzenlenecek, bununla ilgili detaylar ise önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

Ne var ki, Macworld’ün eski genel yayın yönetmeni Jason Shell Macworld Expo’nun bir daha düzenleneceğini düşünmüyor. Ortalıkta Apple temalı birçok etkinliğin bulunduğunu, Macworld’ün de başka bir formda tekrar düzenlenebileceğini kaydetti.

Apple’ın Macworld Expo’ya katılımı bırakmasının öncesinde, bu geleneksel etkinlik birçok büyük ürünün tanıtımına ev sahipliği yapmıştı. 2007 yılında birinci nesil iPhone, 2004 yılında iPod mini, 2000’de Mac OS X, 2001’de iTunes ve 2003’te Safari internet tarayıcısı Macworld Expo etkinliklerinde ilk kez gösterilmişti. Bu arada Apple’ın tarihindeki bazı büyük etkinlikler de Macworld Expo kapsamında düzenlenmişti. Bunların arasında 1997 yılında Microsoft ile girişilen işbirliğinin duyurusu da bulunuyor.

[Görsel – Flickr (Ricardo Rodrigues)]

 

 

İLGİLİ HABERLER