Teknoloji

Yeni macOS yaması eski işletim sistemi sürümlerini Meltdown’a karşı koruyor

macos sierra

macos sierra

Apple eski işletim sistemlerini Meltdown açığına karşı korumak amacıyla yeni bir güvenlik güncellemesi çıkardı. Bu yılın hemen başında açığa çıkarılan Meltdown açığı, işlemcinin hassasiyetlerinin kolaylıkla kötüye kullanılmasına imkan tanıyordu.

macOS High Sierra için yamalar 8 Ocak tarihinde yayınlanmıştı, ancak bu yama işletim sisteminin daha eski versiyonlarına uygulanmıyordu. Yayınlanan son güncelleme ile birlikte aynı korumalar Sierra (versiyon 10.12.6) ve El Capitan (versiyon 10.11.6) versiyonlarına da getirildi.

Bu, Apple’ın sektör genelinde karşılaşılan işlemci hatalarına karşı çıkardığı bir dizi yamanın sonucu halkası oldu. Şirket, Safari ve WebKit için de, Spectre olarak adlandırılan bir başka açığın kullanımına karşı da yamalar geliştirmişti. Apple’ın A serisi işlemcileri için bir güncelleme planlayıp planlamadığı hâlâ bilinmiyor ki, bunun geliştirmesi ve uygulaması en zor yama olacağı düşünülüyor.

iOS 11.2.5 yayınlandı

Ayrıca Apple, yeni ortaya çıkan “ChaiOS” mesajlaşma hatasına karşı düzeltme içeren iOS 11.2.5 güncellemesini de yayınladı. Bu hata Mesajlar uygulamasının çökmesine ve tüm telefonun donmasına neden oluyordu. Kullanıcılar Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden en son sürümü kurabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER