Teknoloji

macOS Sierra yepyeni özelliklerle birlikte Mac bilgisayarlar için yayınlandı

macos sierra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

macos sierraApple beklendiği gibi, masaüstü işletim sisteminin yeni sürümü macOS Sierra’yı 20 Eylülde yayınladı. Türkiye zaman dilimiyle bu akşam saatlerinde yayınlanan yeni sürümle birlikte Apple’ın geçtiğimiz yaz başında WWDC 2016’da ön gösterimini gerçekleştirdiği özellikler Mac kullanıcılarına sunulmaya başladı.

macOS Sierra ile birlikte daha önce iPhone ve iPad’de kullanılan Siri, masaüstü bilgisayarlara da geliyor. Bunun yanı sıra Evrensel Pano, iCloud Masaüstü ve Belgeler, Otomatik Kilit Açma ve internette Apple Pay kullanımı gibi özellikler, Mac’inizin diğer Apple aygıtlarıyla birlikte daha da iyi çalışmasına yardımcı olacak. Fotoğraflar ise favori fotoğraf ve videolarınızın özel olarak derlenmiş koleksiyonlarını otomatik olarak oluşturan yeni bir Anılar özelliğiyle beraber geliyor.

macOS Sierra yenilikleri

Mac’teki Siri, mesaj ve mail göndermenize, belgeleri bulmanıza, bilgi aramanıza, fotoğraf arşivinde arama yapmanıza, sistem tercihlerini düzenlemenize ve çok daha fazlasına yardımcı olacak. Kullanıcılar Siri sonuçlarını sürükleyip belgelere bırakabilecek veya daha sonra başvurmak üzere Bugün görünümüne iğneleyebilecekler. Evrensel Pano, kullanıcıların bir Apple aygıtında bulunan bir uygulamadaki içeriği kopyalayıp başka bir Apple aygıtındaki farklı bir uygulamaya yapıştırmalarına olanak veriyor. iCloud Masaüstü ve Belgeler ile kullanıcılar artık iPhone ve iPad’den Masaüstündeki dosyalarına erişebilecekler. Otomatik Kilit Açma özelliğiyse, kullanıcıların kimliği doğrulanmış bir Apple Watch taktıklarında Mac’lerinde otomatik olarak oturum açmalarına imkan tanıyor.

Fotoğraflar uygulaması, doğum günü partileri ve ailece çıkılan tatiller gibi özel anlardan otomatik olarak özenle derlenmiş koleksiyonlar oluşturarak kullanıcıların fotoğraf arşivindeki favori ve unutulmuş anları vurgulayan Anlar özelliğiyle birlikte geliyor. Fotoğraflar uygulamasının resimlerinizdeki yüzleri, nesneleri ve sahneleri tanımlamak için gelişmiş bilgisayar görüşü kullanması sayesinde, fotoğraflarda içinde bulunan kişilere ve nesnelere göre arama yapılabiliyor. Yepyeni Parlaklık düzenleme aracı ise, karanlık alanları parlaklaştırıyor ve belirli noktaları öne çıkararak fotoğrafların daha zengin ve capcanlı görünmesini sağlıyor.

Mesajlar kullanıcıların doğrudan uygulamanın içinden internet bağlantılarını önizlemelerine ve video klipleri oynatmalarına, kalp ve başparmakla onaylama  gibi bir Tapback kullanarak veya doğrudan mesaj konuşma balonuyla mesajları yanıtlamalarına, daha etkili mesajlar için büyük emoji?ler göndermelerine imkan sunarak yazışmaları daha ilgi çekici hale getiriyor.

Sekmeler artık Harita, Mail, Pages, Numbers, Keynote, TextEdit gibi birden çok pencereyi destekleyen Mac uygulamalarında ve hatta üçüncü taraf uygulamalarda kullanılabiliyor. 

Resim İçinde Resim, Safari veya iTunes’da oynatılan bir videonun masaüstündeki bir pencerede görünmesini sağlıyor. Kullanıcıların çalışırken videoyu izleyebilmeleri için, boyutu ayarlanabilen bu pencere sürüklenebiliyor veya ekranın herhangi bir köşesine iğnelenebiliyor.

Optimum Depolama, Mac’in depolama alanı dolmaya başladığında sık kullanılmayan öğeleri bulutta depolayarak ve kullanıcıların artık gerekli olmayan uygulama ve dosyaları kaldırmalarına yardımcı olarak depolama alanını boşaltıyor.

iTunes’daki Apple Music, yeni müzikler keşfetmenin yanı sıra özel içeriklere ve yeni çıkanlara göz atmayı daha da kolaylaştırıyor.

macOS Sierra’yı App Store’da, Öne Çıkanlar bölümü içinde bulabilirsiniz. 5 GB’ye yakın büyüklüğe sahip kurulum dosyasını ücretsiz olarak indirebilir ve hemen ardından yükleme işlemini başlatabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER