Teknoloji

macOS Sierra Public Beta yayınlandı

macos sierra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

macos sierramacOS’in gelecek versiyonu Sierra’nın herkese açık beta sürümü yayınlandı. iOS 10 Public Beta ile aynı zamanda yayınlanan macOS Sierra Public Beta sayesinde yakından ilgili ve sabırsız kullanıcılar masaüstünde Siri ile komutlar vermenin, en önemli dosyaları iCloud üzerinde otomatik olarak yedeklemenin ve bunun gibi yeniliklerin tadına daha erkenden bakma fırsatı elde ediyor.

Apple son yıllarda yazılımları konusunda daha açık bir tavır sergiliyor. Herkese açık beta sürümleri sunma eğilimi Sierra ile devam ediyor. Apple, bu beta sürümünü henüz birincil bilgisayarlara kurmayı önermiyor. Biz de bu tavsiyeyi tekrarlıyoruz. Her ne kadar beta sürümleri epey kararlı görülse de, çeşitli uygulamalarla uyumsuzlukların yaşanması söz konusu olabilir, günlük işleriniz sekteye uğrayabilir.

Bu beta sürümünde yayınlanan ilk beta sürümüne göre bazı değişiklikler söz konusu. Bunların en önemlisi Siri’nin klavye kombinasyonuna sahip olması. Geliştiricilere özel beta versiyonunda Siri’yi açmak için Fn-Boşluk tuşlarını kullanmak gerekiyordu. Şimdi CMD-Boşluk tuşlarına basmak ve bir süre bekletmek yeterli oluyor.

Bu yeni tuş kombinasyonu sayesinde dosyaları aramak için iki farklı yöntemi; Siri ve Spotlight’ı aynı tuşlarla kullanmaya başlamanız mümkün oluyor. Ancak işiniz aceleyse ve tuş kombinasyonlarını düzgün şekilde kullanmazsanız, bir şeyleri karıştırmanız da söz konusu olabilir.

Bu yeni beta sürümüyle birlikte watchOS 3 ile çalışan bir Apple Watch ile Mac’in kilidini açmak da mümkün oluyor. Böylelikle hem Mac hem de Apple Watch sahibi olanlar şifre yazma zahmetinden kurtuluyor. Ne var ki, watchOS 3’ün yüklenebilmesi için iOS 10 gerekiyor. iOS 10 için Public Beta sürümü çıktı, ancak watchOS 3’ün public beta sürümünün çıktığına dair bir işaret henüz ortalıkta bulunmuyor.

macOS Sierra’da iOS 10 yüklü bir iPhone ile çalışmayı kolaylaştıracak birtakım yeni özellikler de yer alıyor. Bunların en önemlisi ise kopyala ve yapıştır için paylaşılan kopyalama panosu. Masaüstü ve Belgeler klasörlerini iCloud uygulaması aracılığıyla iOS cihazlarına getiren yeni iCloud dosya eşzamanlama özelliklerini kullanmak için iOS 10 gerekmiyor. Fotoğraflar ve Mesajlar da Sierra ile birlikte önemli güncellemeler alıyor.

macOS Sierra, iOS 10 ve watchOS 3 ile birlikte sonbaharda yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER