Teknoloji

macOS Sierra kodu MacBook Pro için dokunmatik OLED çubuğunun işaretini veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

macos sierra macbook pro oledApple’ın MacBook Pro için ciddi bir revizyon hazırlığı içinde olduğu ve fiziksel fonksiyon tuşlarını dokunmatik OLED çubuğuyla değiştireceğine dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti.

Söz konusu dedikodu MacBook standartları açısından biraz iddialı olsa da, fazlasıyla dikkat çekici taslaklara ilham kaynağı olmuştu. Ancak Apple’ın bu hafta içinde duyurduğu en yeni masa üstü işletim sistemi macOS Sierra’nın kodunda OLED çubuğu doğrulayabilecek bazı kanıtlar yer alıyor.

Fransız internet sitesi MacGeneration’da yer alan habere göre, macOS Sierra kodunda önünde “kHIDUsage_LED.” takısı taşıyan pek çok kaynak bulunuyor. Söz konusu kodların içinde “kHIDUsage_LED_DoNotDisturb” gibi hali hazırda Sistem Tercihleri üzerinden erişilebilen ayarlar da yer alıyor. Bunlar, MacBook Pro için dokunmatik OLED çubuğun varlığını destekleyen işaretler olarak niteleniyor.

Aynı ön eki taşıyan diğer kaynaklar ise Caps Lock, kamera açma ve kapatma, ileri sarma, sessize alma, gece modu, duraklatma, oynatma, geri sarma, ve durdurma gibi işlemlere referans veriyor. Sierra kodunda bulunan biyometrik referanslar ise yeni MacBook’ta Touch ID parmak izi tarayıcısı bulunacağı iddialarını destekliyor.

Söz konusu kodun varlığı, bahsedilen özelliklerin cihazda bulunacağı anlamına gelmiyor. Ancak geçmişte bu tarz ipuçlarının doğru işaretler verdiğini unutmamakta fayda var. iPhone 5s’te parmak izi tarayıcısı bulunacağına dair ilk işareti iOS 7’nin kaynak kodu vermişti. Yeni MacBook ile ilgili haberlerin doğru olup olmadığını görmek içinse en iyi ihtimalle eylül ayına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER