Teknoloji

macOS Monterey 25 Ekim Pazartesi günü çıkıyor

macos monterey

Apple, yeni 14 inç MacBook Pro ve 16 inç MacBook Pro modelleriyle M1 Pro ve M1 Max işlemcilerini tanıttığı Ekim etkinliğinde yeni dizüstü bilgisayarlarını da çalıştıracak işletim sistemi macOS Monterey için çıkış tarihi bilgisini paylaştı.

İlk kez WWDC 2021’de ön gösterimi gerçekleştirilen macOS Monterey, o zamandan bu yana beta sürümünde bulunuyordu. Apple’ın 18 Ekim etkinliğinde dağıtım tarihi açıklaması bekleniyordu ve bu beklentiler boşa çıkmadı. macOS Monterey 25 Ekim Pazartesi günü dağıtıma çıkıyor. Bu, Apple’ın yeni MacBook Pro modellerinin çıkışından bir gün önceye denk geliyor.

macOS Monterey yenilikleri

macOS Monterey, yüksek performans ve üretkenlik özellikleri sunuyor. FaceTime, aramaların daha doğal ve gerçekçi olmasını sağlayan yeni ses ve video özelliklerine yer veriyor. AirPlay ile Mac’e Yansıtma gibi yeni Süreklilik araçları, Apple aygıtlarının birlikte daha da iyi çalışmasını sağlıyor. Canlı Metin ve Görsel Arama gibi yeni akıllı özellikler faydalı bilgilere ulaşma olanağı veriyor. Safari, Sekme Grupları ile sekmeleri düzenlemek için güçlü seçenekler sunuyor. Ayrıca Kestirmeler ile otomasyon kolaylığı Mac’e geliyor. Bu sonbaharda, Mac kullanıcıları SharePlay ile FaceTime’da paylaşılan deneyimler yaşayabilecek ve Evrensel Denetim sayesinde Mac’leriyle iPad’leri arasında zahmetsizce çalışabilecekler.

macOS Monterey ve Apple çip ile Mac kullanıcıları, daha da geniş bir yelpazeye yayılan uygulamaları kullanabilecekler. Apple’ın belirttiğine göre, Mac uygulamalarının tümü M1 Pro ve M1 Max için optimize edildi ve bu çiplerle yerleşik olarak çalışıyor. Ayrıca aralarında Lightroom Classic, Cinema 4D, Capture One ve daha fazlasının yer aldığı 10.000’den fazla Evrensel uygulama ve eklenti de bulunuyor. Henüz Evrensel olacak biçimde güncellenmemiş Mac uygulamalarıysa Apple’ın Rosetta 2 teknolojisi sayesinde kusursuz çalışıyor. Kullanıcıların iPhone ve iPad uygulamalarını doğrudan Mac’lerinde çalıştırabilmeleri sayesinde çok sayıda yeni olasılığın da kapısı açılıyor. Final Cut Pro ve Logic Pro’ya eklenen yeni güçlü özellikler, yaratıcı kişilerin M1 Pro ve M1 Max’in gücünden ve performansından tam anlamıyla yararlanmalarını sağlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER