İpucu

macOS Mojave’de Devamlılık Kamerası nasıl kullanılır?

macos mojave devamlılık kamerası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın 24 Eylül’de yayınladığı macOS Mojave sürümüyle birlikte gelen dikkate değer yeniliklerden bir tanesi de Devamlılık Kamerası.

Bir Mac bilgisayar sahibiyseniz, aynı zamanda bir iPhone veya iPad’iniz varsa, ayrıca bunlar macOS ve iOS‘in en son sürümleriyle çalışıyorsa, iOS cihazlarınızı Mac bilgisayarınızın bir görüntü yakalama aygıtı olarak kullanabilirsiniz.

Devamlılık, aynı iCloud hesaba bağlı iOS ve Mac cihazlarının birlikte uyum içinde çalışmasını sağlıyor. Devamlılık Kamerası da, Devamlılık özelliğine eklenen işlevlerin son halkası oluyor.

Eğer macOS Mojave yüklü Mac bilgisayarınız ile aynı iCloud hesabına bağlı ve iOS 12 yüklü iPhone ve iPad’iniz varsa; Notlar, Pages, Mail gibi yerleşik uygulamalarda iPhone veya iPad’i kullanarak fotoğraf veya belge taraması ekleme gibi işlevleri yerine getirebilirsiniz.

Videoda Mojave yüklü MacBook Pro ve iOS 12 yüklü iPhone X’u kullanarak Mail uygulamasında fotoğraf ekleme, Pages uygulamasında ise belge taraması ekleme işlevlerini gösteriyor.

Devamlılık Kamerası’nın kullanılabildiği uygulamalarda sağ tıklayarak menüyü açtığınızda, Şuradan aktar: iPhone veya iPad şeklinde bir seçenek göreceksiniz. Bu seçenekten ilerlediğinizde, yakında bulunan iPhone veya iPad’leri görebilir, her birisinin altında da Fotoğraf Çek ya da Belge Tara seçeneklerini görebilirsiniz.

Fotoğraf Çek‘e tıklattığınız anda iPhone’da kamera arayüzü açılıyor. Uygun fotoğrafı çektikten sonra Fotoğrafı Kullan seçeneğini tıklatarak hızlıca Mac’te kullandığınız uygulamaya ekleyebilirsiniz. Belge Tara‘ya tıklattığınızda ise iPhone’da belge tarama arayüzü açılıyor. Görüntüyü yakalayıp daha sonra belge sınırlarında ayarlamaları yaptıktan sonra da ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Devamlılık Kamerası hem kolay kullanımı hem de hızıyla Mac’te üretkenlik uygulamalarını kullananların işini kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda e-posta gönderimi sırasında fotoğraf veya belge paylaşımını da daha pratik hâle getirecektir. Umarız daha fazla Mac uygulaması bu özelliği destekler hâle gelir.

İLGİLİ HABERLER