Teknoloji

macOS Mojave’nin herkese açık ilk beta sürümü yayınlandı

macos mojave

macos mojave beta videoApple iOS 12’nin herkese açık beta sürümünü yayınladıktan sonra aynı işlemi en yeni macOS sürümü için yapma konusunda da fazla zaman kaybetmedi. Cupertino merkezli şirketin en yeni masaüstü işletim sistemi macOS Mojave’nin beta sürümü, dileyen tüm kullanıcıların erişimine açıldı.

Mojave ile macOS’e gece modunu getiren Apple, aynı zamanda App Store tasarımında da değişikliğe gidiyor. Buna ek olarak, Safari tarayıcısını kullananların takip edilmesinin zorlaştırılması, masaüstü organizasyonunun değiştirilmesi ve Finder deneyimi de Mojave ile değişenler arasında bulunuyor.

Apple en yeni masaüstü işletim sistemini haziran ayının başlarında geleneksel geliştirici konferansı WWDC’nin tanıtım etkinliğinde gözler önüne çıkarmıştı. Cupertino merkezli şirket aynı etkinlikte yeni iOS, watchOS ve tvOS sürümlerini de tanıtmış, ancak işin donanım kısmına girmemişti. Yeni sürümlerle birlikte iOS ve macOS arasındaki makas giderek kapansa da, Apple iki platformu birleştirme gibi bir niyetinin olmadığını da bir kez daha açıklamıştı.

macOS Mojave’nin final sürümü eylül ayında kullanıcılarla buluşacak. Bu süre içinde beta sürümünü denemek isteyen kullanıcıların ise çeşitli hatalarla karşılaşmasının muhtemel olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER