Teknoloji

macOS High Sierra’daki açık App Store tercihlerine şifresiz erişime neden oluyor

macbook pro klavye

macos high sierramacOS High Sierra ile çalışan cihazlarda yeni bir açık keşfedildi. Bu açık, herhangi bir kullanıcıya App Store sistem ayarlarınıza erişim imkanı tanıyor.

MacWorld tarafından keşfedilen bu açığın gelecek yazılım güncellemesiyle kapatılacağı belirtiliyor. Çünkü macOS High Sierra 10.13.3 beta yüklü sürümlerde, kullanıcılar açıktan yararlanarak hatayı yeniden oluşturamıyor.

Bu arada söz konusu açık Mac üzerinde hassas kullanıcı bilgilerine erişim izni vermiyor ya da kullanıcılar için herhangi bir ifşa durumu söz konusu olmuyor. Kullanıcı ve diğer sistem ayarları da gerçek yönetici şifresi olmadan değiştirilemiyor. Yöneticinin de erişim için çoktan kullanıcı girişi yapması gerekiyor.

Eğer sisteminizin bu açıktan etkilenip etkilenmediğini merak ediyorsanız, Mac bilgisayarınızda sistem tercihlerini açın. Daha sonra App Store’a tıklayın. Eğer penceredeki asma kilit simgesi açıksa, onu kapatmak için üstüne tıklayın. Daha sonra asma kilide tekrar tıklatarak açmaya çalışın. Kullanıcı adı ve şifrenizi girebileceğiniz bir ekran açılacak. Eğer bilgisayarınızda sözünü ettiğimiz hata varsa, herhangi bir şifreyi girerek asma kilitin açılmasını sağlayabilirsiniz.

macos high sierra app store tercihleri

Geçtiğimiz kasım ayı sonunda, Apple macOS High Sierra için bir güvenlik güncellemesi çıkararak, herhangi bir kişinin şifre girmeden bir Mac bilgisayara yönetici erişiminde bulunmasını sağlayan açığı kapatmıştı.

İLGİLİ HABERLER