Eğlence

macOS CrossOver 23 ile DirectX 12 desteği kazanacak

macos directx 12

macOS DirectX 12 desteğini CrossOver sayesinde kazanacak. CodeWeavers tarafından yapılan açıklama, macOS üzerinde Windows oyunu oynama deneyiminin gelişeceği anlamına geliyor. CrossOver ile macOS, Linux ve ChromeOS kullanıcılarının Windows uygulamalarını kendi platformlarında yerel uygulama gibi çalıştırmasını mümkün kılıyor.

CrossOver hâlihazırda sadece Microsoft’un DirectX 11’ini destekliyor. Windows ve Xbox’ın en yeni grafik oluşturma API’leri koleksiyonu olan DirectX 12 ise daha iyi performans, verimlilik ve birden fazla CPU ve GPU’nun optimum kullanımını vadediyor.

CodeWeavers tarafından verilen bilgiye göre, hataları engellemek için DirectX 12 desteği oyunlar için teker teker sunulacak. Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “DirectX 12 desteğinin başlangıç noktasındayız. Kalite Güvencesi ekibimiz, Diablo II Resurrected’in bu yaz piyasaya sürülecek olan CrossOver 23’ün erken pre-alpha yapılarıyla macOS’ta çalıştığını doğruladı. Hâlâ hatalar var, ancak çalışıyor olması büyük bir kazanç.

Bu atılımdan memnun olsak da, yolculuğumuzun daha yeni başladığını kabul ediyoruz. Ekibimizin araştırmaları, macOS’ta DirectX 12 desteğini açan tek bir sihirli anahtarın olmadığı sonucuna vardı. Sadece Diablo II Resurrected’ı çalıştırmak için MoltenVK ve SPIRV-Cross’u içeren çok sayıda hatayı düzeltmemiz gerekti. Bunun diğer DirectX 12 oyunları için de geçerli olacağını tahmin ediyoruz: Oyun başına destek eklememiz gerekecek ve her oyun muhtemelen birden fazla hata içerecek.”

macOS DirectX 12 desteği için liste uzayacak

macOS DirectX 12 desteğinden ilk olarak Diablo II Resurrected ile yararlanacak. Ancak önümüzdeki dönemde bu listenin uzaması bekleniyor. CrossOver 23’ün ilk beta sürümü yaz aylarında yayınlanacak. Tam sürümü ise biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER