Teknoloji

macOS Catalina çıkış tarihi ile ilgili Apple’dan işaret

macos catalina

iOS 13 ve watchOS 6 geçen hafta yayınlandı. Bunları hafta başında yayınlanan iOS 13.1, iPadOS 13.1 ve tvOS 13 sürümler izledi. macOS Catalina için hâlâ beklemedeyiz. Eğer Apple’ın web sitesindeki işaret bir anlam ifade ediyorsa, macOS Catalina 4 Ekim Cuma günü dağıtıma çıkıyor demektir.

MacRumors tarafından verilen habere göre, Apple’ın web sitesinin Danca versiyonunda yer alan macOS Catalina bölümünde, Apple Arcade servisinin 4 Ekim’de geleceği belirtiliyor. Bu durum macOS Catalina’nın o tarihte çıkacağına dair bir işaret olarak yorumlanıyor. Apple Arcade de Mac bilgisayarlara Catalina ile birlikte gelecek.

Apple’ın Danimarka web sitesinde yer alan Apple Arcade tanıtımında, “Olağanüstü oyun. 4 Ekim’den itibaren App Store’da bulabilirsiniz.” ifadesi kullanılıyor. Apple Arcade servisine Mac App Store aracılığıyla erişilebilecek.

Apple’ın macOS’in yeni versiyonunu cuma günü çıkarması biraz sıra dışı olabilir, ancak eşi görülmemiş de sayılmaz. Bir ihtimal de macOS Catalina ve Apple Arcade’in farklı zamanlarda çıkacak olması. Ancak bu durumda Apple Arcade’in cuma günü, macOS güncellemesinin ise ondan daha önceki günlerde gelmesi gerekiyor.

macOS Catalina çıkış tarihi henüz netleşmedi

Bu sızıntıya kadar Apple, macOS Catalina’nın tam olarak ne zaman dağıtıma çıkacağına dair bir açıklama yapmadı. Yaz başından beri bu güncellemenin sonbaharda çıkacağı söyleniyor.

Bu hafta içinde Apple, macOS Catalina’nın dokuzuncu geliştirici beta sürümünü ve sekizinci public beta sürümünü çıkardı. macOS’in en son versiyonunda TV uygulaması, yeni bir Müzik ve Podcast’ler uygulaması, Apple Arcade ve benzeri yenilikler olacak. Aynı zamanda iPad uygulamalarını Mac bilgisayarlara getirmeye izin verecek Catalyst projesi de desteklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER