Teknoloji

Pil sağlığı özelliğini getiren macOS Catalina 10.15.5 güncellemesi dağıtıma çıktı

Ekran Süresi İletişim Sınırları ve Müzik'te şarkı sözleri ile macOS Catalina 10.15.4 yayınlandı

Apple, macOS Catalina 10.15.5 güncellemesini dağıtıma çıkardı. Yeni sürümle birlikte Mac kullanıcılarına yeni bir pil sağlığı özelliği ve yeni FaceTime seçenekleri sunuluyor. Pil sağlığı özelliği, MacBook’ların pil ömrünün uzatılmasına yardımcı oluyor.

MacBook’larda da kullanılan lityum iyon piller, zaman içinde yaşlanıyor ve eskiye kıyasla daha az şarj tutuyor. Apple’ın yeni pil sağlığı özelliği bu yaşlanma sürecini yavaşlatacak ve pilin daha uzun süre daha fazla şarj tutmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Apple, bu özellikle pili maksimum yaşam ömrünü uzatmak için gerektiği kadar şarj edecek.

Yeni pil sağlığı özelliği, kutusundan macOS 10.15.5 yüklü olarak çıkacak MacBook’larda otomatik olarak aktif şekilde sunulacak. Thunderbolt 3 desteğine sahip MacBook’larda da güncellemenin yüklenmesinin ardından bu özellik otomatik olarak aktive edilecek.

macOS Catalina 10.15.5 ile kullanıcılar FaceTime’daki grup görüşmelerinde mevcut konuşmacının portre boyutunun değiştirilmesini kapatabilecek. Pro Display XDR kalibrasyonu için ekstra kontrol araçlarının sunulması da güncellemenin getirdiği yenilikler arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER