Teknoloji

macOS Big Sur ile Netflix 4K HDR için Apple T2 Güvenlik çipi gerekiyor

netflix reklamlı paket

macOS Big Sur, ilk kez Netflix videolarını 4K HDR formatında izlemeye imkan tanıyacak. Ancak bu destekten ancak sınırlı sayıda Mac bilgisayarın yararlanması mümkün olacak.

Apple Terminal tarafından verilen bilgiye göre Netflix içeriklerini 4K çözünürlükte izlemek için Big Sur desteğine sahip bir Mac’ten fazlası gerekecek. Netflix’in Yardım Merkezi içinde yeni güncellenen bir doküman, sadece T2 Güvenlik Çipi barındıran cihazlarda yüksek kaliteli içerik yayını imkanının sunulduğunu işaret ediyor.

Yardım sayfası macOS 11.0 Big Sur ve en son Safari versiyonunu ile 60Hz 4K uyumlu bir ekranın yanı sıra 2018 ya da daha sonra çıkan ve Apple T2 Güvenlik çipini barındıran bir Mac bilgisayarın gerekli olduğunu da belirtiyor.

Bu demek oluyor ki, Netflix’i macOS’te 4K çözünürlükte izlemek için 2018’de ve daha sonra kullanıma sunulan MacBook Pro, 2018’de veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook Air, 2020’de kullanıma sunulan iMac, iMac Pro, 2018’de kullanıma sunulan Mac mini ve 2019’da kullanıma sunulan Mac Pro gerekecek.

Reddit‘te yazışan macOS kullanıcıları için bu katı gereksinimlere ilişkin haberler pek iyi gelmedi ve bir kullanıcı şikayet ediyor: “En olası teori, içerik kopyalamaya karşı daha güçlü Dijital Haklar Yönetimi (DRM) korumalarında ısrar eden stüdyolar gibi görünüyor. Ayrıca Reddit kullanıcıları Windows PC’lerde 4K Netflix yayını için özel çip gereksinimlerinin bulunduğuna da dikkat çekiyor.”

Olağandışı gereksinimin nedenini henüz bilmiyoruz, ancak bir Reddit kullanıcısı bunun, içeriklerin kopyalanmasına karşı daha güçlü Dijital Haklar Yönetimi (DRM) korumalarında ısrar eden çalışmalardan kaynaklandığını iddia ediyor.

Bazıları ise bunun, Netflix’in izleyicilerin eski Mac cihazlarında HDR içeriği denememesini ve yayınlamamasını sağlama yolu olduğunu ve aksi takdirde bunun düşük performansla sonuçlanabileceğini öne sürüyor.

macOS Big Sur’un dokuzuncu herkese açık beta sürümü yayınlandı. Yazılımın final sürümünün bu ay içinde dağıtıma çıkmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER