Teknoloji

macOS 12.1 MacBook Pro 2021 ile ilgili bazı sorunları çözecek

macos 12.1

Apple salı akşamı macOS 12.1 Sürüm Adayını (RC) geliştiricilere dağıtmaya başladı. Bu gelecek sürümle birlikte, Apple’ın belirttiğine göre, FaceTime’da aile ve arkadaşlarla paylaşılan deneyimler yaşamanın tamamen yeni bir yolu olan SharePlay geliyor. Ayrıca macOS 12.1 ile birlikte Apple Music Voice Plan, Mesajlar’da çocuklar ve ebeveynler için yeni güvenlik özellikleri, Fotoğraflar’da yeniden tasarlanan Anılar, Mac bilgisayarlar için diğer özellikler ve hata düzeltmeleri de sunulacak. Tüm bunlara ek olarak, 2021 model yeni MacBook Pro’larla ilgili üç önemli hataya da düzeltme geliyor.

Bu arada Apple, macOS 12.1 RC sürümünde, Apple’ın daha önce “sonbaharda” sunacağını belirttiği Evrensel Denetim özelliği yer almıyor.

Apple’ın sürüm adayı notlarına bakıldığında, 12.1 RC sürümünün altı önemli hata için düzeltme sunacağı görülüyor. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Fotoğraflar arşivinden bir fotoğraf seçildikten sonra Masaüstü ve Ekran Koruyucu boş görünmesi.
  • İzleme dörtgeni, dokunma veya tıklamalara yanıt vermemesi.
  • Harici ekranlara Thunderbolt veya USB-C kullanılarak bağlandığında bazı MacBook Pro ve MacBook Air bilgisayarlarının şarj edilmemesi.
  • YouTube.com’da HDR video oynatmanın, 2021 MacBook Pro bilgisayarlarda hatalara neden olması.
  • Menü çubuğundaki ek unsurların, 2021 MacBook Pro bilgisayarlarda kamera bölümü tarafından gizlenmesi.
  • MagSafe’in kapak ve sistem kapatıldığında 2021 16 inç MacBook Pro bilgisayarlarda şarjı durdurması.

İLGİLİ HABERLER