Teknoloji

macOS 11.3 ile gelen yeni özellikler ve önemli güvenlik güncellemesi

macos 11.3

Apple, dün akşam saatlerinde iOS 14.5 ile birlikte macOS 11.3’ü de dağıtıma çıkardı. Bu güncelleme Mac’inizi mümkün olan en kısa sürede güncellemeye değer gibi görünüyor. Yalnızca iPhone ve iPad uygulamalarını M1 Mac’lerde çalıştırma iyileştirmeleri ve Apple Music ve Podcast’ler için güncellemeler gibi bazı yeni özelliklerle birlikte geldiği için değil, aynı zamanda önemli bir güvenlik açığını da kapatıyor.

Güncellemenin, kötü amaçlı yazılımların Dosya Karantinası ve GateKeeper’ın açılış iletişim kutusu gibi macOS’un birçok yerleşik korumasını atlamasına izin veren bir güvenlik açığını düzelttiği belirtiliyor. Apple’ın yerleşik kötü amaçlı yazılımdan koruma sistemi, Apple bunlardan haberdar olduğu takdirde kötü amaçlı programları yine de engelleyebilirken, kurumsal yazılım şirketi Jamf, güvenlik açığının saldırganlar tarafından kullanıldığına dair kanıtlar bulmuştu.

macOS 11.3 ile iPhone ve iPad uygulama pencerelerini yeniden boyutlandırma imkanı

Güvenlik güncellemelerinin yanı sıra, 11.3’teki en büyük yeni iyileştirmelerden biri (en azından M1 Mac sahipleri için) iPhone ve iPad uygulama pencerelerini yeniden boyutlandırma yeteneğidir. Apple ayrıca, kumandalarla uyumlu oyunlar için klavye, fare ve izleme dörtgeni desteği de ekledi.

Bunlara ek olarak Apple, Müzik uygulamasına otomatik oynatmayı da ekledi. Bu, ruh halinize bağlı olarak harika veya sinir bozucu bir özellik olabilir. Bir şarkının veya listenin sonuna ulaştığınızda, Apple Music benzer olduğunu düşündüğü müziği çalmaya devam edecektir. Yalnızca belirli bir şarkıyı dinlemek istiyorsanız, bunu kapatabilirsiniz. News ve Podcast uygulamalarında daha kolay kullanım için yeniden tasarlanmış sayfalar var.

Ayrıca güncelleme iOS 14.5’te bulunan özelliklerin çoğunu da ekliyor: Bul uygulamasını kullanarak AirTag’leri izleme yeteneği, yeni emoji ve Siri sesleri ve Xbox Series X / S ve PlayStation 5 DualSense denetleyicileri için destek gibi yenilikler macOS 11.3 güncellemesinde de sunuluyor. Güncellemelerle ilgili daha fazla detayı Apple’ın web sitesinde bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER