Teknoloji

macOS 10.14 ile koyu tema ve Apple News uygulaması geliyor

macos 10.14 koyu tema

macos 10.14 koyu tema

Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı’na çok az bir zaman kaldı. Şirketin bu etkinlikte iOS, macOS, tvOS ve watchOS işletim sistemleri için güncellemeleri tanıtması bekleniyor. Apple, macOS 10.14’ün beklenen özelliklerinden bir tanesini, koyu temayı yanlışlıkla açık etmişe benziyor.

Geliştirici Steve Troughton-Smith, koyu temada çalışan bir geliştirme yazılımı gösteren 30 saniye uzunluğundaki ön izleme videosunu keşfetti. Yakında çıkacak Xcode 10’da koyu tema ayarını gösteren birkaç ekran görüntüsünü de yayınladı.

Mevcut macOS sürümünde de koyu renk modu özelliğe var. Buna Sistem Tercihleri ve Genel ayarlar bölümünden erişebilirsiniz. Ancak bu ayarlar sadece dock ve menü çubuğu için geçerli. MacRumors’ın belirttiğine göre, videoda görülen yazılımın daha koyu renklerine ek olarak, dock’taki çöp kutusu da daha koyu tonda geliyor. Bu da söz konusu tema ayarlarının sistem genelinde geçerli olabileceğini gösteriyor. Troughton-Smith, videonun Apple News uygulama ikonunu gösterdiğine de dikkat çekiyor. Dock’ta bu uygulamanın ikonu göze çarpıyor. Ayrıca App Store’da da video ön izlemeleri dikkat çeken bir diğer unsur oluyor.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1002893737037582336

macOS 10.14 sürümünde hangi yeniliklerin geleceğine dair çok fazla dedikodu ortalıkta dolaşmıyor. Ancak mac ve iOS uygulamaları arasında bazı entegrasyonların olabileceği söyleniyor. Öte yandan, işletim sisteminin gelecek sürümünün hangi adı taşıyacağı da şu an için bilinmiyor.

Apple’ın pazartesi akşamı saat 8’de başlayacak WWDC 2018 açılış toplantısında bilinmeyen birçok sorunun cevap bulmasını bekliyoruz. Gelişmeler en hızlı biçimde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER