Teknoloji

MacBook sevkiyatları yılın ikinci çeyreğinde yüzde 17.1 arttı

16 inc macbook pro

macbookDizüstü bilgisayar pazarında işler uzun süredir yolunda gitmese de, MacBook ailesi Apple’ı ürün portföyünde önemli bir yerde durmaya devam ediyor. TrendForce tarafından paylaşılan ve küresel dizüstü bilgisayar pazarındaki son durumu gösteren rakamlar, Apple’ın dizüstü bilgisayar sevkiyatlarındaki artışı gözler önüne seriyor.

Apple’ın 2017’nin ikinci çeyreğindeki dizüstü bilgisayar sevkiyatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17.1 oranında arttı. Bu artışta 12 inçlik MacBook’un gördüğü ilginin önemli bir rol oynadığı belirtildi.

Söz konusu artış sayesinde Apple’ın dizüstü bilgisayar pazarındaki payı yüzde 9.3’ten yüzde 10’a yükseldi. Şirket böylelikle dizüstü bilgisayar pazarında dördüncü sırada yer alan Asus’a iyiden iyiye yaklaşmış oldu. Listenin ilk üç sırasında ise HP, Lenovo ve Dell yer alıyor.

Apple’ın büyümesi, dizüstü bilgisayar pazarındaki düşüşün sürdüğü bir dönemde gerçekleşmesi nedeniyle önem taşıyor. Ancak TrendForce, pazardaki düşüş oranının yüzde 3’ten yüzde 2’ye inmesine dikkat çekiyor.

Apple MacBook Pro ile çift haneli büyümeyi sürdürebilir

TrendForce, Apple’ın dizüstü bilgisayar pazarındaki geleceğini de parlak görüyor. Apple’ın yılın üçüncü çeyreğinde de çift hanelerde büyüme göstermesini bekleyen şirket, bu büyümede MacBook Pro’ya odaklanılmasının rol oynayacağına inanıyor.

İLGİLİ HABERLER