Teknoloji

Yeni MacBook Pro’nun güç butonunda Touch ID bulunabilir

macbook pro touch idApple’ın yeni MacBook Pro’da potansiyel alıcıların aklını çelmek adına farklı özelliklere yer vermesi bekleniyor. Bu özelliklerden birinin OLED şeridi olması öngörülüyor. Gelen haberler ise Cupertino merkezli şirketin sunacaklarının bu kadarla sınırlı olmadığını gösteriyor. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, yeni MacBook Pro Touch ID parmak izi tarayıcısına sahip bir güç butonu barındıracak.

MacBook Pro Touch ID ile çevrim içi alışveriş için daha güvenli olabilir

Hali hazırda iPhone ve iPad’lerde bulunan Touch ID’nin MacBook Pro’larda ne amaçla kullanılacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak şifreye ihtiyaç duymadan oturum açmak akla gelen ilk kullanım alanı oluyor. macOS Sierra’nın mümkün kıldığı Apple Pay ile çevrim içi alışveriş gibi işlemlerde de parmak izi tarayıcısının kullanılması muhtemel gözüküyor.

Bu dedikoduların gerçek olup olmadığını öğrenmek ise sonbaharda mümkün olacak gibi gözüküyor. Apple’ın eylül ayında gerçekleştireceği etkinlikte yeni MacBook Pro modellerini tanıtması ihtimaller arasında yer alıyor. macOS Sierra’nın kaynak kodunda hem OLED şeridine hem de Touch ID’ye referanslar bulunuyor. Thunderbolt 3 kapasiteli USB-C girişleri de yeni MacBook Pro’ların potansiyel bileşenleri arasında sayılıyor. Bütün bu dedikoduların doğru olması durumunda ortaya alışılagelmişten farklı bir cihaz çıkacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER