Teknoloji

Phil Schiller’e göre MacBook Pro’nun SD kart yuvasına ihtiyacı yok

macbook pro

macbook proApple yeni MacBook Pro serisinden SD kart yuvasını çıkarma kararı ve sadece Thunderbolt portlarına yer vermesi nedeniyle bir hayli sert eleştirilere maruz kalıyor. Ancak şirket, her ne kadar çoğu kullanıcı sebebi konusunda kendisine katılmayacak olsa bile, doğru kararı verdiğinden emin.

Apple’ın üst düzey yöneticilerinden Phil Schiller, The Independent’a verdiği demeçte şirketin SD kart yuvasını külfetli bulduğu ve ayrıca kameralar için kablosuz transfer teknolojisinin bir alternatif olarak kendisini yeteri kadar kanıtladığını düşündüğü için kaldırdığını belirtti. Ne var ki, çoğu fotoğrafçı bu düşünceye karşı çıkacaktır.

Gerçekten de dijital fotoğraf makineleri ve kameralarda kablosuz iletim teknolojileri giderek daha da iyi hâle geliyor. Buna rağmen bunların hâlâ ara sıra sorun çıkardığını ve fotoğrafları bilgisayara aktarma konusunda SD kart kullanımından yavaş kaldığını söylemek gerekiyor. Hız ve güvenilirliğin önemli olduğu profesyonel koşullarda, kablosuz transfer yöntemi henüz mantıklı bir alternatif hâline gelmedi. Bu nedenle birçok yeni MacBook Pro kullanıcısı adaptör kullanımını tercih edecektir.

Apple’ın sık kullanılan bağlantı türlerinden biri olan geleneksel kulaklık jakını iPhone’dan kaldırırken bunu MacBook Pro’da tutmasının tutarsız bir karar olup olmadığı sorusuna Schiller, profesyonellerin kablosuz olarak çalışmayan diğer tür ses aletleri için bir dizüstü bilgisayarda hâlâ bu porta ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Schiller, konunun sadece kulaklıklar olması durumunda bu portun gerçekten orada olmasının gerekmediğini, kablosuzun kulaklıklar için mükemmel bir çözüm olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Bir gün sonra gerçekleştirdiği bir başka röportajda, Schiller yeni MacBook Pro ile ilgili hararetli tartışmaların yapıldığına dikkat çekti. Eleştirilerin kendisini şaşırttığını, ancak sadece Thunderbolt portlarını kullanmanın büyük bir risk olduğunu ve Apple’ın insanlara bu değişiklikler konusunda yardımcı olacağını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER