Teknoloji

MacBook Pro OLED kontrol çubuğu konsepti heyecan uyandırıyor

macbook pro oledTasarımcı Martin Hajek, sıklıkla dile getirilen dedikoduları ışığında teknolojik ürünlerin son derece gerçekçi üç boyutlu taslaklarını hazırlamasıyla tanınıyor. Apple’ın yeni MacBook Pro’sunda dokunmatik bir OLED kontrol çubuğu bulunacağı iddiası da son dönemde yüksek sesle konuşuluyor. Hajek de tasarımıyla MacBook Pro OLED kontrol çubuğunun nasıl görünebileceği ve işleyebileceği konusunda bir fikir edinmeyi sağlıyor.

MacBook Pro OLED kontrol çubuğuyla iOS cihazlara doğru bir adım atabilir

Hajek’in ortaya çıkardığı konsept tasarım, OLED kontrol çubuğu ile MacBook Pro’nun iOS cihazlarına doğru bir adım atabileceği izlenimini uyandırıyor. Taslak tasarımda durum çubuğunun görevlerini devralan kontrol çubuğu, aynı zamanda bir indirme süreç göstergesi ve medya kontrol paneli olarak da kullanılabiliyor. Bunlara ek olarak, Siri ile girilen etkileşimlerin de söz konusu alan üzerinde görselleştirilebileceği de Hajek’in tasarımında göze çarpan noktalar arasında yer alıyor.

macbook pro oledGünümüzde dizüstü bilgisayarların tuş takımlarının neredeyse düz hâle geldiği bir gerçek. Dolayısıyla Apple veya başka bir bilgisayar üreticisinin OLED kontrol çubuğu ve benzeri teknolojilere ürünlerinde yer vermemesine şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER