Teknoloji

Yeni MacBook Pro daha ince tasarım ve dokunmatik OLED çubukla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

macbook proApple, yüksek performans sunan MacBook Pro serisi dizüstü bilgisayarında son yıllarda trackpad değişikliği dışında önemli bir yeniliğe gitmedi. Ancak gelen son haberler, bu durağanlığın sona erebileceğini gösteriyor. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, dizüstü bilgisayarın yeni serilerinde hem daha ince ve hafif yeni bir tasarıma geçiş yapılacak hem de klavyenin üstüne dokunmatik bir OLED çubuk eklenecek.

Site söz konusu haberini hem kendi kaynaklarına hem de Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo’ya dayandırıyor. OLED çubuğun modern Macbook’larda klavyenin üst kısmında bulunan dar fonksiyon tuşlarının yerini alabileceği belirtiliyor. Apple’ın yeni dizüstü bilgisayar serisine Touch ID parmak izi tarama sensörünü de entegre edebileceği ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor.

İLGİNİZİİ ÇEKEBİLİR: MacBook 2016 İncelemesi

Dokunmatik OLED çubuğun dışında dikkat çeken bir diğer tasarım unsuru ise metal enjeksiyon ile kalıplanan menteşeler oluyor. Bu yaklaşım sayesinde yeni Pro serisi bilgisayarların daha hafif ve ince olmasının önü açılıyor. Apple’ın bunun için Microsoft Surface’in özel menteşelerini üreten şirketle çalıştığı söyleniyor.

Aynı kaynaklar, yeni Pro dizüstü bilgisayarlarda USB-C ve Thunderbolt 3 girişlerinin bulunacağını da belirtiyor. Apple’ın 12 inç Retina ekranlı MacBook’un yanına 13 inç ekranlı bir modeli daha ekleyeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Ortaya atılan iddiaların gerçekleşmesi durumunda Apple’ın dizüstü bilgisayar kategorisinin biraz daha karışık hâle geleceği söylenebilir. 13 ve 15 inç ekranlı yeni MacBook Pro modellerinin çıkışı için yılın sonu işaret edilirken, en ilgi çekici unsur olan dokunmatik OLED çubukla ilgili detayların da önümüzdeki dönemde netliğe kavuşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER