Teknoloji

Apple 14 ve 16 inç ekranlı MacBook Pro üretimine başladı

apple macbook pro

Apple’ın üretim ortakları, 14 ve 16 inç ekranlı MacBook Pro için çarkları döndürmeye başladı. DigiTimes’ın haberine göre, şirket kasım ayının sonları itibarıyla ayda 800 bin sevkiyat kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

MacBook Pro’nun 14 ve 16 inç ekranlı versiyonları oldukça uzun süredir bekleniyor. Bu dizüstü bilgisayarlarda mini-LED ekran panelinin kullanılacağı, tasarımın yenileneceği ve Apple’ın kendi tasarımı olan güçlü bir işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Daha önce çıkan haberlerde de bu dizüstü bilgisayarların üretimi için yılın üçüncü çeyreği işaret edilmişti.

DigiTimes tarafından daha önce yayınlanan bir haberde, Apple’ın yeni MacBook Pro’yu eylül ayında iPhone 13 ve Apple Watch Series 7 ile birlikte tanıtabileceği belirtilmişti. Bu ihtimal mantıksız olmasa da, Apple’ın sonbaharda Mac’ere özel ikinci bir etkinlik düzenlemeyi tercih etmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Şirket geçtiğimiz yıl da iPhone 12 etkinliğinden bir ay sonra Mac etkinliği düzenlemişti.

Apple yeni MacBook Pro modelleri için yüksek bir talep bekliyor gibi görünüyor. Şirketin mini-LED üretiminde kapasiteyi artırmak adına 200 milyon dolar kaynak ayırdığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirketin bu doğrultuda yeni tedarik zinciri ortakları aradığı da belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER