Teknoloji

MacBook Air yenilendi: 13.3 inç Retina ekran, ince çerçeve

apple macbook air 2018
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, uzun zamandır güncellemediği, ancak kullanıcılardan yenilemesi için büyük talep gördüğü MacBook Air‘ı en sonunda yeniledi. 2018 model MacBook Air, Retina ekran ve ince çerçeve gibi özelliklerle zamanın ruhuna uyuyor.

MacBook Air, 1.2 kg. ağırlıklı bir gövdeye sahip. Selefine göre yüzde 10 daha ince ve yüzde 17 daha az alan kaplamasıyla da dikkat çekiyor. Apple, MacBook Air’ın yekpare gövdesinin yüzde 100’ünün geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretildiğinin de altını önemle çiziyor. MacBook Air, geleneksel tasarımını barındırıyor, konik biçimli bir profille geliyor.

Yeni MacBook Air’da 13.3 inç, 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü Retina ekran yer alıyor. 4 milyonun üzerinde piksel sayısıyla yazılar ve görüntüler oldukça keskin görünüyor. Ekran önceki nesildekine göre yüzde 48 oranında daha fazla renk destekliyor. Öte yandan yeni MacBook Air’da dahili FaceTime HD kamera da bulunuyor. Bu kamera Grup FaceTime görüşmeleri için oldukça elverişli bir ortam sunuyor. Aynı zamanda üç adet mikrofon dizisi sayesinde telefon görüşmeleri yaparken ve Siri için ses tanımada daha yüksek işitsel verimlilik sağlanıyor.

Ses demişken, yeni MacBook Air daha gelişmiş hoparlörler ve ses işleme teknolojisi barındırıyor. Böylelikle daha yüksek kaliteli bir ses deneyimi ve daha geniş stereo aralığı sunuluyor. Sonuç olarak film izlemek veya müzik dinlemek daha keyifli hâle gelecek. Hoparlörler yüzde 25 oranında daha yüksek şiddete sahip, önceki nesildekine göre iki kat daha fazla bas çıkışı sağlıyor.

Yeni MacBook Air 8. nesil Intel Core i5 işlemci, Intel UHD Graphics grafik işlemci birimi ve 16 GB’ye kadar seçeneklerle, 2133 MHz RAM ile geliyor. Böylelikle fotoğrafları düzenleme, internette gezinme, sunum hazırlama, videoları görüntüleme veya izleme gibi işlerde ihtiyaç duyulan performansı sunuyor. Ayrıca MacBook Air 1.5 TB’ye kadar SSD kapasite seçenekleriyle geliyor. Önceki nesile göre yüzde 60 daha hızlı çalışan disk sayesinde uygulamalar ve dosyalar daha hızlı açılacak.

Yeni MacBook Air iki adet Thunderbolt 3 portuyla geliyor. Bunların her birisiyle dizüstü bilgisayarınız şarj edebilir, USB veya Thunderbolt üzerinden hızlı veri transferi yapabilir, üç farklı formatta video çıkışı alabilirsiniz. Ayrıca aralarında harici depolama birimi, ek portları eklemeyi sağlayan yerleştirme istasyonları, 4K ve 5K ekranlar ve daha hızlı grafik işlem yeteneği sunan eGPU’ların da bulunduğu farklı cihazları bağlayabilirsiniz.

Apple, 700’ün üstünde cihazın bulunduğu Thunderbolt 3 ekosistemi ve binlerce USB-C cihazıyla, MacBook Air’ın yeni nesil aksesuarların avantajından sonuna kadar yararlanmanıza izin verdiğini vurguluyor.

Yeni MacBook Air incelen ve küçülen gövdesine rağmen yine bir güne varan pil ömrü sunuyor. Apple’ın belirttiğine göre 12 saate varan kablosuz web kullanımı ve 13 saate varan iTunes üzerinden film izleme deneyimi kullanıcıları bekliyor.

Klavye ve izleme dörtgeni de MacBook Pro’nun seviyesine çıkarılıyor. Kelebek mekanizmalı klavyenin yanı sıra, eskisine göre yüzde 20 daha geniş alanlı, Force Touch izleme dörtgeni ekleniyor. Yüksek dinamik alanlı ve güçlü hoparlör de müzik dinleme ve film izleme keyfini artırıyor.

Tüm yeni Mac’ler gibi, MacBook Air da macOS Mojave ile yüklü olarak geliyor. Apple’ın en yeni masaüstü işletim sistemi sürümü, Koyu Mod’dan gruplanmış dosyalara kadar çeşitli yenilikleri sunuyor. Grup FaceTime, yenilenmiş Mac App Store gibi yenilikler de MacBook Air kullanıcılarına sunulacak.

Temel MacBook Air modeli 9199 TL’lik başlangıç fiyatıyla sunuluyor. Bu model Intel Core i5 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB SSD dahili hafıza seçeneklerine sahip. Bugünden itibaren Türkiye’den de sipariş edilebilen ürün, 7 Kasım’da da satışta olacak. Apple Online Store’da teslimat için 1-2 haftalık süre veriliyor.

İLGİLİ HABERLER