Teknoloji

Apple MacBook Air ve iPad Pro’da ekran seçeneklerini artırmaya hazırlanıyor

m2 macbook air 15 inç macbook air

Apple M2 çipinin duyurusunu bu hafta içinde yapmış ve bu çipi taşıyan MacBook Air ile 13 inç MacBook Pro modellerini tanıtmıştı. WWDC 2022 sona ermesine rağmen, dedikodu çarkı dönmeye devam ediyor. Apple’ın yakında çıkaracağı söylenen ürünlerle ilgili haberler bazı tanıdık cihazların dönüşünü de işaret ediyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, şirket 14 ve 16 inç ekranlı MacBook Pro’ların M2 işlemcili versiyonlarını bu yılın sonlarında veya 2023’ün başlarında çıkaracak. Apple’ın bu modelleri M2 Max çipiyle sunacağı ve bu çipte de 10 adet CPU, 32 adet GPU çekirdeğinin bulunacağı belirtiliyor. En üst versiyonun ise 12 adet CPU, 38 adet GPU ile geleceği söyleniyor.

Gurman’ın haberine göre, şirket önümüzdeki ilkbahara kadar 15 inç ekrana sahip MacBook Air’i çıkaracak. Buna ek olarak, 2023’ün sonlarında veya 2024’ün başlarında 12 inç ekranlı bir dizüstü bilgisayarın da tanıtılması bekleniyor. Mac Pro ve Mac mini’nin yeni versiyonlarının testlerinin sürdüğü belirtilirken, bu cihazların M3 işlemciyle gelmesi öngörülüyor. Eğer bu öngörüler doğruysa Apple’ın dizüstü bilgisayar kadrosu çok daha kalabalık hâle gelecek.

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları isimli analiz grubunun CEO’su Ross Young ise şirketin 14.1 inç ekranlı bir iPad Pro çıkaracağını belirtti. Mini LED arkadan aydınlatmalı ve ProMotion teknolojisine sahip ekranla gelecek iPad Pro’nun önümüzdeki yılın başlarında resmiyet kazanabileceği ifade ediliyor. Mark Gurman da iPad Pro’nun 11 ve 12.9 inç ekranlı versiyonlarının yeni modelleri için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

15 inç ekranlı MacBook Air, 12 inç ekranlı dizüstü bilgisayar ve 14.1 inç iPad Pro gibi ürünlerle ilgili haberler, Apple’ın takviminin oldukça kalabalık olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER