Teknoloji

15 inç ekranlı MacBook Air 2023’te tanıtılabilir

m2 macbook air 15 inç macbook air

Apple MacBook Air dizüstü bilgisayarını daha büyük bir ekranla yenileyebilir. Yeni Air’in ekranının bazı Pro modellerden daha büyük olabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. 15 inç ekranlı Air’in çıkışına dair iddialar daha önce de gündeme gelmişti. Bu iddia Bloomberg’den Mark Gurman tarafından tekrar dillendirildi.

Gurman, “Power On” isimli bülteninde 15 inç ekranlı Air’in Apple’ın 2023 planları içinde olduğunu belirtti. Mevcut Air’de 13 inç bir ekran bulunuyor. Şirket daha önce 11.6 inç ekranlı bir model de çıkarmıştı. Bu da 15 inç ekranlı modelin serinin en büyüğü olacağı anlamına geliyor.

11.6 inç ekranlı Air yerini 12 inç MacBook’a bırakmıştı. Apple daha sonra bu modeli de ürün portföyünden kaldırmıştı. Apple’ın kendi işlemcilerine geçiş yapmasıyla birlikte şirketin yeniden ultra ince bir dizüstü bilgisayar çıkarması da ihtimaller arasında sayılmaya başlamıştı.

Ancak Gurman’a göre kısa vadede böyle bir durum söz konusu değil. Kısa vadede 12 inç MacBook’un ürün yol haritasında olmadığını söyleyen Gurman, şirketin odak noktasında karma gerçeklik başlığının bulunduğunu belirtiyor.

15 inç MacBook Air ne zaman tanıtılabilir?

Apple’ın karma gerçeklik başlığını ilkbahar aylarında tanıtması bekleniyor. Bu da 15 inç ekranlı MacBook Air’in en azından haziran ayına kadar resmiyet kazanmasının zor olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER