Teknoloji

Apple, M2 MacBook Air’ın Bluetooth 5.3’ü desteklediğini duyurdu

m2 macbook air

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen 13 inçlik MacBook Air, M2 çipi ve Bluetooth 5.0 desteğiyle tanıtılmıştı. WWDC 2023’te 15 inçlik modelin tanıtılmasıyla birlikte, daha küçük modelle aynı özelliklere sahip bu Mac’in artık Bluetooth 5.3 ile daha yüksek bir standart sunduğunu Apple açıkladı.

Bu ilginç gelişmenin hemen ardından Apple, 13 inçlik MacBook Air’ın teknik özellikler sayfasını güncelledi ve bu cihazın da daha yeni standardı desteklediğini belirtti. Şirket, bu gelişmiş teknolojiyi daha fazla cihaza entegre etmeye devam ediyor.

Bluetooth 5.3 M2 MacBook Air için hangi avantajları sunuyor?

Bluetooth 5.3, cihaz güvenilirliğini, enerji verimliliğini ve kullanıcı deneyimini artırıyor. Bu özellik, kablosuz deneyimleri daha iyi hale getiriyor. Birden çok cihazı aynı anda bir cihaza bağlamaya alışkın olduğumuz için, daha fazla stabilite sunmak ve bunu yaparken de pil ömründen ödün vermemek her zaman bir kazanım demektir.

Bunun yanı sıra, daha fazla Apple cihazında Bluetooth 5.3 olması, örneğin Apple Music şarkılarını kablosuz olarak Yüksek Kalite (Lossless) ile aktarabilme olasılığını artırabilir. AirPods Pro 2 henüz tanıtılmadan önce, bu kablosuz kulaklıkların Yüksek Kalite’yi kablosuz olarak sunabileceği düşünülmüştü, ancak bu henüz gerçekleşmiş değil.

Bluetooth 5.3 desteğiyle birlikte Apple, Düşük Karmaşıklıkta İletişim Codec’i (LC3) müzik yayını için eklemiş olabilir, ancak şirketin bu teknolojiyi FaceTime sesli aramalarını iyileştirmek için kullandığı görülüyor. Ayrıca, yeni standardı bu kodlayıcıyla birleştirmek, aynı cihaza birkaç kablosuz kulaklık bağlamanıza da olanak sağlayabilir. Şu anda, aynı kaynaktan en fazla iki AirPods bağlamak mümkün olsa da, bu teknolojinin daha iyi uygulanması bekleniyor.

Apple’ın bazen daha iyi standartlar sunduğunu ancak bunları tam olarak kullanmadığını belirtmek önemlidir. Örneğin, önceki Apple TV 4K, 120Hz yenileme hızı sunabilen HDMI 2.1’i destekliyordu, ancak Apple bu özelliği yalnızca 2022 model set üstü kutusuna getirdi.

Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, Apple’ın, rakipleri uyumlu kulaklıklarla müzik yayın hizmetlerinin gelişmiş kodlayıcıları çıkarmaya başladığında aynısını yapabileceğini söyleyebiliriz. Beklerken, en azından M2 çipli 13 inç MacBook Air’ın Bluetooth kabiliyetlerinin geliştiğini biliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER