Teknoloji

MacBook Air yenilendi: Gelişmiş klavye, daha yüksek performans ve daha fazla depolama alanı

macbook air 2020

Apple‘ın yeni ve daha güvenilir klavye mekanizmasını 16 inç MacBook Pro ile kullanmaya başlamıştı. Şirket bu mekanizmayı başka bir dizüstü bilgisayar modeline daha yerleştirdi. Apple’ın “Magic Keyboard” (Sihirli Klavye) olarak adlandırdığı klavyeyi taşıyan yeni MacBook Air gözler önüne çıktı.

Apple’dan yapılan açıklamaya göre, yeni MacBook Air’de kullanıcıları performans anlamında da önemli değişiklikler bekliyor. Dizüstü bilgisayar için 1.2 GHz dört çekirdekli Core i7’ye kadar uzanan onuncu nesil Intel işlemci seçenekleri sunuluyor. Şirket, Intel Iris Plus Graphics grafik işlemci birimi taşıyan yeni MacBook Air’in bir önceki modele kıyasla yüzde 80 daha iyi bir grafik performansı sunduğunu belirtiyor. Yeni MacBook Air’de depolama alanı seçenekleri de 256 GB ile 2 TB arasında değişiyor.

16 inç ekranlı MacBook Pro’da bulunan hoparlör sistemi, yeni MacBook Air’de mevcut değil. Ancak Apple’dan yapılan açıklamada yeni Air’in “Apple TV Plus’ta içerik izlerken veya Apple Arcade’de oyun oynarken” kapsayıcı ve geniş bir ses deneyimi sağlayacak stereo hoparlörlere sahip olduğu belirtildi. Yeni dizüstü bilgisayarda gelişmiş ses algılaması için üçlü bir iç mikrofon kurulumu da bulunuyor.

Yeni MacBook Air için ne kadar ödemek gerekiyor?

Yeni MacBook Air’in Türkiye fiyatları da belli oldu. Apple, Türkiye’ye yeni MacBook Air’in Core i3 ve i5 işlemciye sahip versiyonlarını getiriyor. Core i3 işlemcili versiyonun başlangıç fiyatı 7 bin 999 TL olarak belirlenirken, i5 işlemcili versiyon da 10 bin 399 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. Her iki yapılandırma seçeneğinde de kullanıcılara Uzay Grisi, Altın ve Gümüş renk seçenekleri sunuluyor. Apple’ın internet sitesi, yeni MacBook Air’in gönderimi içinse 3-4 haftalık bir süre veriyor.

Tüm dünya koronavirüs salgınına kilitlenmiş olsa da, Apple için bu haftanın ve özellikle bugünün oldukça hareketli geçtiği söylenebilir. Cupertino merkezli şirket, yen MacBook Air ile birlikte yeni iPad Pro ve Mac Mini’nin de duyurusunu gerçekleştirdi. Apple, geçtiğimiz pazartesi günü de yeni Powerbeats 4 kulaklığını gözler önüne çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER