Teknoloji

Mac satışları Asya’da yükseliyor, sadece Çin’de yüzde 67 artış kaydedildi

Çin’de Mac bilgisayarlara gelen yoğun talep Apple’ın Asya kıtasındaki satışları ateşledi. Haziran ayında piyasaya sürülen Mac hacminde yüzde 67’lik bir artış gözlendi ve PC tarafındaki rakipler geride bırakılmış oldu. Needham analisti Charlie Wolf tarafından yayınlanan ve AllThingsD tarafından aktarılan yatırımcı notunda Çin’deki satışlarda yaşanan tırmanışın simgesel bir markayla hızlı bir şekilde büyüyen, dünyanın diğer yerlerindeki müşterilere göre daha fazla marka farkındalığına sahip olan orta direk arasında oluşan etkileşimi simgelediği vurgulanıyor.

Haziran ayında küresel bazda PC satışları yüzde 2.7, Mac satışları ise yüzde 14.6 oranında yükseldi. Sadece Çin’e bakıldığında ise Mac satışlarının yüzde 67.6 oranında arttığı görülüyor. Asya pazarında ev bilgisayarı satışları yüzde 13, iş bilgisayarı satışları ise yüzde 31.5’lik artış gösterdi. PC pazarına baktığımızda ise aynı dönemde ev bilgisayarı satışları yüzde 0.3’lük bir düşüş gösterdi.

Apple’ın Çin’de sahip olduğu marka cazibesi sahte Apple mağazalarının türemesine de neden olmuştu. Bu mağazalar Apple’ın marka ve estetiğini yansıtan ancak Cupertino’yla herhangi bir bağı olmayan nitelikteydi. Öte yandan Apple’ın Çin pazarına sadeleştirilmiş bir iPhone 4 versiyonuyla girmeye hazırlandığı da iddia ediliyor.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER