Teknoloji

Mac OS X Lion’ın geliştiricilere özel ön gösterimi yayınlandı

Bugün Apple için hareketli bir gün oldu. 2011 model MacBook Pro’ları bugün tanıtan şirket ayrıca geliştiriciler için de bir güzellik yaptı. Mac OS X Lion sürümünün geliştiricilere özel ön gösterim versiyonu yayınlandı.

Mac OS X Lion ile birlikte tam ekran uygulama desteği, Safari’de ekranı kıstırarak veya ekrana çift dokunarak yakınlaştırma yapma özelliği, Versions adı verilen doküman kaydetme sistemi, Mac bilgisayarlar arasında sürükle-ve-bırak tarzı kablosuz dosya paylaşımına olanak sağlayan AirDrop özelliği gelecek. Yeniden başlatmanın ardından uygulama ve dokümanları otomatik olarak açan Resume, bilgisayarda o an açık olan uygulama pencerelerini, tam ekran modlu uygulamaların küçük resimlerini ve kontrol panelini kuşbakışı görmeyi sağlayan Mission Control gibi özellikler de Mac OS X Lion ile tanışacaklarımız arasında bulunuyor.

Mac için uygulama geliştiren kayıtlı yazılımcılar Mac OS X Lion’ın ön gösterim sürümünü Mac App Store üzerinden indirebilirler. Aşağıdaki ilgili bağlantıda Mac OS X Lion’daki tüm değişiklikler ve yeni özellikler yer alıyor.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER