Manşetler

Mac OS X 10.7 duyuruldu, 2011 yazında geliyor

Apple, daha önce söz verildiği gibi, “Lion” olarak da anılan Mac OS X 10.7 işletim sisteminin ön gösterimini bugün düzenlemiş olduğu “Back to the Mac” etkinliğinde gerçekleştirdi. Steve Jobs şirketin iOS ile ilgili çalışmalarının Mac OS X 10.7’nin geliştirme çalışmalarına da ilhâm kaynağı olduğunu belirtti.

Feyz almaların sonucunda OS X 10.7’nin çoklu dokunmatik özellikleri kullanımı daha da genişletildi, tam ekranda açılan uygulamalar için iPad benzeri bir yaklaşım geliştirildi. Daha da önemlisi, OS X için de bir App Store uygulama mağazası geliyor. Launchpad adı verilen yeni bir uygulama başlatıcısı da kullanıcılara iPad benzeri bir ikon alanı sunacak, ayrıca iOS’te uygulamaları gruplandırmaya yer alan klasörler benzeri bir gruplandırma sistemini OS X kullanıcılarına sunacak. Yepyeni Mission Control, yani Görev Kontrolü uygulaması ise o an açık olan tüm pencereleri görmenize olanak sağlayacak, uygulamaları kolaylıkla açmanıza yardımcı olacak.

Mac OS X 10.7’nin ne zaman çıkacağı kesin olarak belirlenmiş değil. Ancak Apple Lion’ın 2011 yaz aylarında çıkacağını taahhüt ediyor. Basın bültenini ve fotoğrafları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)
İlgili – Engadget (Galeri)
İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER