Teknoloji

Apple Mac mini’de standart depolama alanını ikiye katladı

mac mini 2018

Yeni iPad Pro ve MacBook Air‘i tanıtan Apple, Mac mini için de önemli bir gelişmeyi duyurdu. Şirket, Mac mini’nin standart yapılandırmalarındaki dahili depolama alanı kapasitesini ikiye katladı. Bilgisayarın 6 bin 299 TL’lik baz konfigürasyonundaki depolama alanı 256 GB’ye, 8 bin 699 TL’lik konfigürasyonundaki depolama alanı ise 512 GB’ye yükseltildi.

Mac mini’nin mevcut versiyonu 2018’in kasım ayında duyurulmuştu. Baz model için dahili depolama seçenekleri ise 128 GB’den başlıyordu. Daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyanlara ise 2 TB’ye kadar ekstra alan ekleyebilme imkanı verilmişti.

Çok sayıda giriş barındırması, Mac mini’nin en dikkat çekici yönü olarak ön plana çıkıyor. Bilgisayarda dört adet Thunderbolt 3 USB-C, iki adet USB 3.0, bir adet HDMI 2.0, Ethernet girişleri ve kulaklık jakı bulunuyor.

Tasarımı ve malzeme kalitesiyle de iyi not alan Mac mini’yle ilgili incelemelerde, GPU performansı konusunda bazı eleştiriler getirilmişti. Depolama alanını ikiye katlayan Apple, bu konuda herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Mac mini’de yapılan son değişiklik, bilgisayarı medya sunucusu veya depolama işlerinde kullanmak isteyenler adına sevindirici bir hamle olarak değerlendirilebilir. Yeni Mac mini için Apple’ın internet sitesinde 2-3 haftalık bir gönderim süresi olduğu belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER