Teknoloji

Mac için Skype 5.8 güncellemesi yayınlandı, Mountain Lion desteği eklendi

Microsoft’un Mac için Skype ekibi görüntülü sohbet yazılımı için yıl boyunca birkaç güncelleme yayınladı, bunların en sonuncusu da bugün dağıtıma çıktı. Skype 5.8 de Mac için Skype yazılımına tamamlayıcı nitelikte yeterince küçük eklentiler de sunmaya devam ediyor. Ancak bu eklentilerin içinde önemli olan bir tanesi var ki, o da Apple’ın gelecek ay yayınlanacağını açıkladığı OS X Mountain Lion desteği.

Skype Kontak Monitör penceresine yeni işlevler ekledi, daha önce kontak listesi penceresi sadece çevrimiçi bağlantıları gösteriyordu ve bu pencereyi yeniden boyutlandırmak mümkün değildi. Şimdiyse Kontak Monitörü çevrimiçi kontakları, tüm Skype kontaklarını, Mac adres defterindeki kontakları veya hem Skype hem de adres defteri kontaklarını gösteriyor, ayrıca pencerenin boyutu da yeniden ayarlanabiliyor. Söz konusu işlev Skype 5’in yayınlanmasıyla birlikte yazılımdan kaldırılmıştı.

Bunun dışında Skype’ı Android veya iOS uygulaması üzerinden kullanan kişilerle yapılan aramalar iyileştirildi; Mac için Skype kullanıcılarının video pencereleri mobil kullanıcılar cihazı yatay veya düşey yönde kullanırken meydana gelen geçişlere göre yeniden ayarlanıyor. Skype Premium için para verenler için de ekran paylaşma işlevleri daha da iyileştirildi. Yeni güncelleme video görüşmesine katılanlar arasında fotoğraf paylaşımına izin veriyor, bu sırada video bağlantısı da korunmaya devam ediyor. Böylelikle video sohbet oturumuna katılanlar hem birbirlerini hem de paylaşılan fotoğrafları görmeye devam ediyor.

Mac için Skype’ın yeni sürümünü aşağıdaki bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz. Bu arada mevcut Skype Mac kullanıcıları da yazılımın menüsü içinden güncellemeleri kontrol ederek 5.8 sürümüne terfi edebilir. Skype, blogu üzerinden yaptığı açıklamada aralarında sohbetleri ayrı pencereleri açmanın da bulunduğu yeniliklerin yolda olduğunu işaret etti.

İlgili – Mac için Skype indir
İlgili – Skype Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER