Teknoloji

Mac için Picasa ve FileMaker Pro 10 duyuruları Macworld’de yapıldı

Google, Mac için geliştirdiği Picasa programını Macworld Expo’da duyurdu. Google Mac Resmi Blogu’nda bu yeni beta versiyonu ile ilgili bilgi veren Google Picasa for Mac ile kullanıcılara fotoğraf düzenlemeleri için birçok araç sunuyor. Bu arada programı kullananlar isterlerse fotoğraflarını Picasa’nın ücretsiz çevrimiçi fotoğraf servisine de yükleyebilecek.

Google coğrafi etiketleme ve webcam ile kayıt gibi özelliklerin henüz düzgün çalışmadığına ancak ileride çıkacak olan sürümlerde bu özelliklerinde işlev kazanacağına dikkat çekti. Picasa for Mac yazılımı için OS X 10.4 ya da üzeri işletim sistemi ve Intel tabanlı Mac gerekiyor.

Picasa’nın yanısıra FileMaker Pro 10 yazılımı da Macworld Expo’da tanıtıldı. FileMaker’ın basın bülteninde programın veritabanı uygulamaları arayüzünde, raporlama ve senaryo oluşturma özellikleri üzerinde yapılmış olan birtakım geliştirmelerden bahsediliyor. FileMaker Pro 10 yazılımı yeni kullanıcılar için 299$’a, FileMaker 8 ya da daha sonraki sürümünü kullanıp yükseltme yapmak isteyenler için 179$’a satılacak. FileMaker Pro 10 Advanced ise ek geliştirme ve özelleştirme araçları sunuyor, bu program ise yeni kullanıcılar için 499$’a, yükseltmek isteyenler için ise 299$’a satılacak. Her iki versiyonun da sunucu paketlerini temin etmek mümkün olacak.

Oku – Google Mac Blog, Picasa
Oku – FileMaker Pro 10 Basın Bülteni

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER