Teknoloji

Mac için Outlook yenilikleri detaylandırıldı, çıkış tarihi belli oldu

outlook mac

Microsoft, geçtiğimiz yıldan bu yana yeni bir Mac için Outlook sürümünü test ediyor ve  bu sürüm en sonunda önümüzdeki ay tüm kullanıcılara sunulmaya hazır hâle geliyor. Yeni tasarım, Microsoft’un Fluent tasarım simgelerini, yuvarlatılmış köşeleri ve e-posta uygulamasını macOS Big Sur için hazır hâle getirecek bazı değişiklikleri içeriyor.

Microsoft’un Şerit arayüzü kaldırıldı ve her şey şimdi çok daha temiz görünüyor. Apple’ın macOS tasarımı ile Microsoft’un kendi Fluent tasarımının bir karışımı elde edilmiş gibi görünüyor. E-postaları okumak ve yazmak, tek satırlık görünümler, yeni bir posta oluşturma arayüzü ve hatta e-postaları yok sayma özelliği yeniden geliştirildi. Paneller de katlanabiliyor, bundan dolayı Mac için Outlook e-postaların ana görünümü için çok daha özelleştirilebilir hâle geliyor.

outlook mac
Outlook Mac uygulamasında koyu mod da bulunuyor

Ayrıca Microsoft, Mac için Outlook’ta kişilerin çalışma şeklini de geliştirdi. Kişiler bölümü artık kişileri ve iş arkadaşlarını etkinliklerden ve e-posta iletilerinden ayırıyor. Sık görüşülen kişileri görmek veya mevcut kişileri favori olarak işaretlemek daha kolay hâle geliyor.

Outlook Mac’in her parçası, takvim ve arama özellikleri dahil olmak üzere, bazı değişiklikler geçiriyor. Artık takvimler sahip olduklarınıza, sizinle paylaşılanlara ve Microsoft 365’te bulunan grup takvimlerine göre gruplandırılabiliyor. Microsoft Teams toplantı geçişi ve girdiler oluşturmak için takvimi tıklayıp sürükleme özelliği de geliyor. Mac için Outlook, Office 365’ün başka konumlarında bulunanlarla aynı Microsoft arama teknolojisiyle desteklendiğinden, arama artık çok daha ilgili sonuçlar verecektir.

outlook mac
Takvimler için de yepyeni bir görünüm var

Microsoft, bu yeni Outlook Mac sürümü tasarımıyla özelleştirme ve kişiselleştirmeye çok fazla odaklanmış görünüyor. Artık daha fazlasını görmek için mesaj listesi yoğunluğunu ayarlayabilir, sıkıştırma yapabilirsiniz.

Tasarım ana değişiklik kalemi olsa da, görsel olarak aşikar olunmayacak bazı önemli değişiklikler de bulunuyor. Microsoft, iOS ve Android için Outlook ve Windows Mail’de kullanılan senkronizasyon teknolojisini Mac için Outlook’un bu sürümüne getiriyor. Bu sayede Office 365, Outlook.com ve hatta Google hesapları Microsoft’un bulut hizmetleri sayesinde daha hızlı senkronize edilecek. iCloud ve IMAP hesapları için destek de yakında geliyor.

Microsoft, yeni Mac için Outlook tasarımının ekim ortasında tüm kullanıcılara sunulacağını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER